Designerstafet, Køkken, Stue, Til væg, Tilbehør til bolig

Spørg designeren – Eden Outcast

 

Efter et forår med meget lidt overskud, så begynder det at lysne igen. Derfor skal I have fornøjelsen af de søde mennesker fra Eden Outcast. Parret ikke bare udstråler en sødme, men de er også helt utroligt behagelige at snakke med!

 

Eden Outcast

Navn: Nina Frederikke Thomasen Jensen

Titel: Designer og Co-owner

Brand: Eden Outcast

Brandets alder: 2 år

Beskriv dit brand i max 3 sætninger:
Vi laver ægte design, der er udviklet helt fra bunden.
Designet er gennemtænkt med masser af detaljer og spændende sammensætninger, strukturer og overflader.

Hvert produkt har en historie og stilen er eklektisk med en international vibe.

Hvilken af dine designs er du gladest for?
Det må næsten være Wall Flower, der blev vores “gennembruds” design. Men faktisk er jeg glad for alle styles, fordi det er en lang og meget følsom process at udvikle produkterne. Jeg knytter mig lidt til dem. Men jeg er også klar til at fjerne et produkt inden lancering, hvis det mod forventning ikke lander der hvor det er tiltænkt.

Hvilken af dine produkter har overrasket dig mest og hvorfor?
Det må igen være wall Flower, at den rendte med så meget opmærksomhed og at så mange danskere virkelige har vist at de trænger til noget mere end nordisk minimalisme.
Men også Lava vase da vi lancerede den i Rosa. Den blev virkelig vel modtaget.

Hvad er dit brands største styrke?
Netop at stilen er international. Istedet for at “skære” af produkterne sidder jeg altid og tænker…. “nå lille ven… hvad har du mere brug for”.
På den måde er det en løbende udvikling, hvor resultatet ikke altid er givet fra starten.
Folk er blevet mere personlige og eklektiske i deres stil, det mærker vi tydeligt. Og at skellet mellem kunst og design i den grad er udvisket.

Hvor finder du inspiration til dine/jeres designs eller blot generelt?                                        Det gør jeg i min hverdag.
I film, naturen, på nettet, i en tegnefilm for børn, eller børnelegetøj, fiskeri grej mm 🙂
Fusing vasen fik jeg feks idéen til, da jeg var ude at gå som højgravid.
Jeg så det smukkeste træ og tog et billede af barken… den blev så senere indarbejdet i det ellers meget klassiske runde formsprog…. ja og så blev der selvfølgelig tilsat noget perlemor for at tilføje endnu et lag i historien.
Mix Candle og hele Candy candle-serien, har sit udgangspunkt i det værktøj der bruges i metal industrien. De fine rulleteringer i metallets overflade er så smukke…. og tilsat ægte krystal opstår der magi.

Hvis du kunne give dit nystartede brand et godt råd, hvad ville det så være?                         Jeg ville langt hen af vejen gøre det samme. Selvfølgelig har vi begået fejl, taget dumme beslutninger mm, men “ruten” om man så må sige, har vist sig at være den helt rette for os.
Og så er sandheden egentlig bare, at man skal kaste sig ud i det. Ikke tænke for meget over de udfordringer der måske opstår… for måske er det nogle helt andre problemer man møder.

Hvis du skulle lave noget andet end det du laver nu, hvilken profession skulle det så være? Hmmm, så ville jeg være psykolog eller skuespiller… eller måske lave noget med forskning/udvikling.
Jeg lever lidt i konstant konflikt mellem følelser og det visuelle på den ene side og hardcore logik og videnskab på den ande side:-)

Hvilken information brænder du for at dele med læserne?                                                               Jeg går jo ret meget op i hele det her med at vi overforbruger. Selvfølgelig lidt modstridende når man faktisk lever af at sælge “TING”.
Men jeg mener at vi skal skrue ned for tempoet.
Jeg tænker at brands i både interiør og fashion branchen burde sætte tempoet ned. Lave færre og mindre kollektioner. For vi vælter i ligegyldigt design. Og så er en af mine kæpheste jo at man netop skal vælge ægte design…. og det siger jo lidt om hvordan den her branche i virkeligheden er. Nemlig at de fleste (især store) brands vælger produkter hos deres leverandør der matcher deres profil.
På den måde kan man se den samme vase ved flere firmaer. Lidt ærgrligt mener jeg.

Hvilken designer synes du jeg skal kontakte og stille de samme spørgsmål til?
Hvad med Mojoo?

Følg med hos Nina og Eden Outcast på de sociale medier: Instagram og Facebook.

Tusind tak, fordi du ville lege med, Nina!

– Monica Weidemann

 

 

 

Photo credit: Eden Outcast

Forrige Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar