Århus, Klumme

Min lejlighed er sat til salg!

 

Andelslejlighed i Århus Øgaderne

Så er det sket! Vi har sat lejligheden til salg! Ikke fordi vi ikke kan lide at bo her, men fordi jeg søger ind på studie og i den forbindelse, kan vi ikke være bundet af en andelslejlighed i Århus, hvis jeg pludselig skal læse i Esbjerg med en praktikplads i Odense. Og netop det scenarie er ikke usandsynligt.

Vi har valgt at lave det som selvsalg, da der pt er ret stor efterspørgsel på andelslejligheder i vores størrelse i Århus midtby. Egentligt virker det ikke så svært, men nu er prisen også givet på forhånd, da det er en andelsforening. På den måde så er der nogle regler for hvordan og hvor meget man kan sige for. I vores tilfæde ca 821.000,- kr. Nogle vil sige det er billigt andre dyrt, men jeg synes det er vildt uoverskueligt at se sig ud af, for det hele afhænger af foreningens samlede lån mm. Vi brugte en evaluar til at fastesætte prisen for huset og hver enkelt andel. Boliga selvsalg, syntes at være oplagt, fordi vi kan tilkøbe diverse pakkeløsninger til både at promovere annoncen med samt juridiske dokumenter osv. Og så kan jeg altså godt blive lidt tøse-fornærmet over at skulle betale 40.000,- for at få en mægler til at komme ud og sælge når alle mæglere jeg har snakket med siger at andele af vores kaliber aldrig kommer til salg og når de gør, så sælges de uden om mæglere. Så dette skal prøves. Viser det sig at vi løber sur i at skulle lave fremvisninger, så kan vi jo altid tage fat i en mægler.

 

Svært farvel til et lykkeligt hjem

Og det føles svært at sige farvel. Vi har mange dejlige minder fra dette hus. Her fik vi vores anden datter, vi har leget i timer i haven, holdt fødselsdage, min far nåede at se stedet inden han blev for syg til at rejse fra København til Århus, vi har fantastiske naboer, gode mursten, nyt tag og nye vinduer med lyddæmpende glas så vi næsten intet hører fra gaden udenfor. Haven er en lille grøn oase med brombær, æbletræ, store sommerfuglebuske, gyngestativ og en stor terrasse. Åh, det bliver altså svært at sige farvel. Men beslutningen er taget. Og nogle gange er det nødvendigt at sige farvel, for at kunne sige goddag til noget nyt.

Min yngste datter glæder sig meget til at flå en himstregims på sit nye værelse. Det er det vi andre kalder en hems… Jeg ved ikke helt hvad min mand glæder sig til ved en ny lejlighed – et billigere huslån, tror jeg. Min ældste datter glæder sig til et større værelse og jeg glæder mig til at få ryddet op i alt det der er blevet samlet sammen gennem årene i kælder, i skabe og skuffer, i viktualierum og i tøj mm.

Så det er et mix af mange følelser, men mest af alt fylder usikkerheden for fremtiden. Hvad bringer den, og hvornår bringer den det? Ét er sikkert; de der køber vores lejlighed køber et sted der er fyldt med glade minder og lykke!

– Monica Weidemann

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar