Stue

Stol fra warm nordic

 

 

Spejlæg-stol af Hans Olsen

Jeg har forelsket mig dybt og inderligt i denne både tidløse og samtidigt skøre stol. Asymmetrisk, designet af Hans Olsen i 1950’erne og relanceret af det nye brand Warm Nordic, hvor den har fået tilført et twist i den vamsede uld.

Stellet er i træ som man kender det fra mange af 1950’ernes store danske designere. Stellet giver stolen en lethed, men har med sit mørke trævalg af teaktræ en fin måde at binde nyt design sammen med ældre designklenodier; Arne Jacobsen, FDB etc.

Stolen har fået navn efter et spejlæg, hvilket passer meget godt til stolens udseende. Det udslåede æg, hvor selve sædet udgør blommen og æggehviden resten af stolen. Som spejlæg ofte har det med at blive, så er ægge-stolen asymmetrisk med blommen i den ene side og det giver stolen lidt kant. På sin vis kunne det være en moderne stol lavet af en smart ung italiensk designer, men form og navn passer samtidigt helt perfekt til den danske designtradition og ikke mindst humor.

Warm Nordic har givet stolen muligheden for flere farvekombinationer samt et uldent udtryk. Stolen vandt i 2018 Bo Bedre/Bolig Magasinet/Costume Living/Nordic Livings design award. Et bevis på at noget der er designet for lang tid siden stadig har sin berettigelse den dag i dag!

Pris fra kr. 19.995,-

– Monica Weidemann

 

 

Photo credit: Warm Nordic

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar