Aftensmad, Børn, Opskrifter

Menuplaner og Ret Nemt

Ugens madplaner

Et nyt år har meldt sin ankomst og med det også en tilbagevendende trang til at leve sundere, tabe nogle kilo, spise mere varieret osv. Vi har i flere år lavet menuplaner, for at kunne handle mere systematisk og undgå for meget madspild. Men nu kan jeg tage planerne til et helt nyt niveau. I julegave fik vi en notesbog til at skrive menuplanerne ned i. På den måde har vi bogen til at kigge tilbage i og lade os inspirere på et senere tidspunkt. Egentlig ret genialt, når det er man synes det er de samme 10 retter man blotter skiftes imellem. Det bliver hurtigt synligt når der står lasagne hver eneste uge på menuplanen. Ja, ikke at der er noget galt med lasagne. Tvært imod. Den er altid et sikkert hit herhjemme, men frikadellerne, boller i karry og alle de faste indslag. I kender dem godt.

Ret Nemt måltidskasser

For i en periode at gøre det nemmere for os selv, når nu både mor og far har travlt med arbejde, forældreråd mm. så har vi også valgt at prøve konceptet Ret Nemt. Vi fik det anbefalet af noget familie. Man får de ingredienser man skal bruge til en ret og står ikke med en masse unødvendig madspild. Skal man bruge 2 dl vin i en ret, så får man 2 dl vin. Nu tænker nogle at det resterende indhold i flasken jo bare kunne blive drukket, men det kunne jo være at du ikke kunne lide vinen… Det kan også være en særlig karrypasta eller et krydderi du ikke normalt har stående på hylden.

Jeg var meget spændt på om det fungerede i praksis. Vi rodede lidt rundt i app’en, fik bestilt 3 forskellige måltidskasser og så var det bare spændt at vente. På den aftalte dag stod der på det aftalte sted de 3 flamingokasser. Det blev en større familiebegivenhed at rive tapen af og se hvad hver kasse gemte på. Hvert måltid  er i en selvstændig kasse med en ispose, så tingene holder sig kolde. Her om vinteren har det ikke været et problem at kassen har stået ude hele dagen indtil vi kommer hjem fra arbejde. Tingene er stadig kolde og er lige til at lægge i køleskabet. Men til sommer vil jeg nok sørge for at tingene kommer på køl allerede fra morgenstunden. Vi er nemlig så heldige at tingene ankommer i de tidlige morgentimer. De tomme kasser sætter vi klar og de bliver taget med når den nye leverance kommer.

Måltidskasser og en sund hverdag

Har der slet ikke været problemer? Jo, der var lige et par uger med en anden chauffør og vi var mildest talt ikke enige om, hvor tingene skulle afleveres, eller om de tomme flamingokasser skulle med retur. Men heldigvis kom den rutinerde chauffør igen og så er alt lååååve igen.

Vi har bestilt 3 portioner til 2 voksne og 2 børn og har sågar haft en gæst med nogle aftener. Alt efter hvad det er vi bestiller kan vi nogle gange supplere med gulerodsstænger eller f.eks. lidt ekstra ris. Hvert måltid har en nøje beskrevet opskrift med, så du nemt kan finde ud af hvordan du kombinere ingredienserne. Det er da ret nemt! OK, en smule plat, men navn og koncept passer perfekt sammen. Man bestemmer selv hvor mange måltider, til hvor mange personer og har sågar mulighed for at springe over nogle uger, hvis man ikke er så meget hjemme.

Så den fine bog med menuplaner får retter som thai-fiskedeller, fajita-laks, mere vegetarisk mm. på listerne. Og børn og voksne får sunde retter der gør det nemmere at smide et par kilo og aftensmåltiderne er varierede og spændende for alle.

– Monica Weidemann

 

 

Photo credit: Ret Nemt

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar