Antiinflammatorisk Liv, Køkken, Livsstilen, Opskrifter

Gro svampe i mælkekartoner

 

Mælk + kaffe = svampe

Gamle mælkekartoner får nyt liv hos Tagtomat. Først har en masse mennesker nydt en kop kaffe på en københavnsk café og bagefter har Tagtomat cyklet rundt og hentet de tomme mælkekartoner og den tilbageværende kaffegrums fra kaffeproduktionen. Jeg er allerede vild med historien; den dufter fantastisk af recycling, genbrug, mennesker med hovedet fuld af idéer og kaffe.

Efter opsamling/indsamling rengøres mælkekartonerne og bliver nu fyldt med økologisk halm og  svampesporer. Mælkekartonen indpakkes i brunt papir, hvorpå der står beskrevet hvordan man nu passer sine svampe: østershatte. Og lad mig være helt ærlig: det er fød-nemt. I løbet af et par uger havde vi den flotteste vækst af svampe. Og de var nemme at plukke og lækre i madlavningen.

Nu tænker du måske på hvad der skete med kaffegrumsen…? Det er såmen til at lave den skønneste jord af til plantekasserne. Og måske et nyt projekt…

Tagtomat har en produktion af kasser til både inden- og udendørs brug. Og de kan også fås med et selvvandingssystem. Udover svampekits, altankasser o.lign. laver de plantevægge, skolehaveprojekter mm. Hvis du forestiller dig at det er et par bonderøve ude på Djursland (ligesom Bonderøven) der står bag Tagtomat så kunne du ikke tage mere fejl. Ok, måske er de bonderøve, men det er de så på Nørrebro. De vægter den grønne fællesskab højt, fordi det kan skabe nærhed til dine fadevarer og naboer.

Vil du vide mere om dem, besøg deres showroom og butik på Jagtvej. Følg med i deres arbejde på Instagram

– Monica

 

 

Photo credit: Tagtomat og MoWe design

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar