Badeværelse, Rejse, Sofie, Til dig

Beautyprodukter til rejsen

 

Små produkter når du kun har en taske med

Så er jeg tilbage efter længere tids fravær. Skrivelysten er vendt tilbage og derfor skal I få fornøjelsen af lidt rejsetips. De sidste mange gange, jeg har pakket mine sydfrugter, har det været for at rejse til en af Europas storbyer og med mig, har jeg haft min kæreste i den ene hånd og min håndbagage i den anden. Jeg foretrækker håndbagage, jovist, det er presset, når ALLE har håndbagage med og der kun er plads til ens kuffert i en bagageboks midt i flyet og man selv sidder på forreste række (det skete. Jeg var presset – rejsende folk er ikke hjælpsomme, forstående eller samarbejdsvillige, når det drejer sig om at komme af flyet. Indsæt selv uimponeret smiley her). Men! Med håndbagage slipper man for at vente på et bagagebånd med den der nagende frygt for, at ens kuffert er på vej til Rusland fordi den altid kommer sidst. Det er bare nemmere.

Der er dog et lille aber dabei. Man må kun have én 1 liters pose med væsker med. Det vil sige, at ALT ens hudpleje, make up, o.l. i flydende for skal være der i, i 100 ml beholdere. For nogen er det jo ingen sag, men jeg er ikke nogen. For at nævne i flæng; make-up fjerner, ansigtsrens, ansigtsmaske og/eller -scrub, skin tonic, mist, serum, olie, dagcreme, solcreme, deodorant, parfume, bodylotion og det er uden at nævne tandpasta, shampoo, balsam og badesæbe, som vi altid køber, når vi ankommer. På listen over ting, jeg bruger i løbet af en uge, kan jeg også tilføje varmebeskyttende spray, hårlak og tørshampoo.

Et overforbrug? Måske. Men jeg bruger altså alle de ovennævnte i løbet af en uge. På skift, men de er alle i rotation. Når man så skal begrænse sig til meget lidt plads, må man prioriterer og ikke mindst være kreativ. Og vælge fra. Jeg må også ærligt indrømme, at når jeg er på ferie downsizer jeg. Make-up er på et minimum og en meget simpel og håndfast plejerutine.

Så her får I de bedste tips fra min ferie-pakkeliste.

Tørt og fast til rejsen

Ja, det lyder jo ikke særlig sexet, men det er smart. Pulver-produkter eller helt faste tæller altså ikke med i væske-regnskabet og det har jeg for alvor benyttet mig af.

Make-up fjerner balsam fra Clinique

Det er en gammel kending, den er helt hvid og fast, men smelter mellem hænderne. Den minder på mange måder om fast kokosolie, som også kan bruges til samme formål. Det er bare vigtigt at huske, at er der meget varmt, så smelter kokosolien og bliver til en væske. Det gør Cliniques balsam ikke – jeg har i hvert fald ikke været ude for det. Bare rundt i hele ansigtet med den og skyl derefter med lunkent vand. Den bliver til en “mælk” der nemt vaskes af. Jeg følger efter med rens.
Clinique Take the Day Off Cleansing Balm

Dermalogica rense-pulver

Den smarte sag er et rispulver, som jeg skrev om på Insta for noget tid siden. Man tager en halv teskefuld eller mindre i hånden og drypper forsigtigt lidt vand ved (lad være med at sætte hånden under vandhanen, så skyller man bare pulveret af!) Med vandet kan man skumme produktet op til en lækker “paste” som man masserer ansigt med. Gerne et minuts tid! Den indeholder salicylsyre, som forfiner hudens overflade og både på ferie og til hverdag, har man godt af at bruge et minuts tid på at forkæle huden med massage.
Dermalogica Daily Microfoliant

Mineralfoundation

Jeg har egentlig to forskellige favoritter, som kan det samme. Jeg bruger meget sjældent flydende foundation eller pudder. Min hud er en fedtet satan og min bedste erfaring er, at den ter sig bedst, når den ikke er overlæsset. Derfor bruger jeg en mineralpudder, som kan bygges op og være lige så dækkende som en foundation, men også påføres helt let bare for at give lidt farve eller glød. Jeg sværger til den fra Tromborg og Jane Iredale. Husk at få en lille prøve med hjem, så du kan tjekke farven på ren hud og i rigtig lys!

Andre labre ting, som fås i fast form!

Deodoranter, oh yes, især den fra Aurelia. Den dufter himmelsk og indeholder peppermynte, så man får en smule kølige armhuler i varmen. Lækkert.

Læbepomade. Tromborg Lip Cure røg i med de andre flydende sager, men jeg har altså tidligere glemt den på bunden af min taske og de har ikke snuppet den endnu.

Hårpudder i stedet for tørshampoo. Så skal man ikke have en trykbeholder med sig.

Vælg desuden gode multi produkter. Det kan være en highlighter eller en bronzer, der kan bruges til øjenskygge også. Hvis du ikke gider at slæbe make-up pensler med, så vælg creme produkter. Fx creme blush som kan påføres med fingrene og desuden kan bruges på kinder, øjne og læber.

Alt på denne liste, med undtagelse af de to mineralpudder, fås i rejsestørrelser! Selv de produkter, som ikke er væske, kan være skønne at have i små størrelser, så man ikke forslæber sig. Pakkelisten holder desuden også, når det kommer til weekendbesøg, festivaller og andre pak-småt-ture.

– Sofie

 

 

Photo credit: Clinique, Tromborg, dermalogica,

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar