Antiinflammatorisk Liv, Livsstilen

Hvordan drikker jeg mere vand?

 

 

Får du nok vand hver dag?

Jeg har altid haft problemer med ikke at få drukket nok vand. Jeg har prøvet at lave nogle forskellige regler for mig selv for at hjælpe væskeindtaget lidt på vej. Regler som at jeg skulle drikke en liter vand inden kl. 12, eller sætte streger for hvert glas jeg drak osv. Og så har jeg fundet på undskyldninger! Jaaaamen, jeg drak jo et stort glas cola zero i stedet! Eller: Jeg har selv læst læst i et dameblad at kaffe også tæller med i væskeregnskabet…

Hvorfor er det vigtigt at drikke? For at hjælpe kroppen med at rense affaldsstofferne ud.

Kan man drikke for meget? Ja! Hold dig til 2-3 liter væske om dagen. Er det meget varmt, træner du meget eller har fysisk hårdt arbejde kan du med fordele drikke op til 3,5 liter om dagen. Men så behøver kroppen heller ikke mere, har jeg ladet mig fortælle. Men dine nyre kan altså tage for skade af for meget vand! Og alkohol tæller selvfølgelig ikke med i regnskabet!

Hold regnskab på vand

Jeg har beholdt en 2-liters flaske efter jeg har drukket indholdet. Herpå er der sat mærkater med små sætninger, der gerne skulle motivere til at drikke mere. Indtil nu er det meget sjovt. Resten af familien holder øje med flasken  for at se hvor langt jeg er kommet. Deres støtte er uvurderlig! Jeg har hørt om mange idéer til at holde styr på vand-regnskabet. Nogle sætter streger for hvert glas de har drukket, nogle har et vandglas på badeværelset. Hver gang de har været på toilettet skal de drikke et glas vand – det må siges at være en selvforstærkende effekt. Nogle tæller hvor mange gange de fylder deres drikkedunk om dagen. Det her virker for mig, men hvad virker for dig?

– Helle

 

Forrige Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar