Århus, Formland, Køkken

Sort is

Et sommerfænomen

Normalt er sort is noget man forbinder med vinter og glatte veje, men jeg er faldet over et billede af en sort isvaffel jeg simpelthen ikke kan glemme! Og den er ikke bare en grålig nuance, den er rigtig sort! Eller SÅRT som man siger her i Århus.

Min første tanke var at det var farvet med kul. Det har jeg prøvet at bage med og det er ret effektivt i dets farvning. Men så gjorde @somethingfrozencph mig opmærksom på at at med den intense farve ville isen gå langt over grænseværdierne for hvor meget kul der må benyttes ifølge EU’s lovgivning for tilsætningsstoffer. De gættede på at isen kunne være farvet med kokosaske.

I Danmark ville det være meget naturligt at lade sådan en is smage af lakrids. Nu er jeg bare IKKE en fan af lakrids i is. Eller bare generelt i ret meget andet end lakrids. Så derfor håber jeg inderligt på at der er lavet en sort is med en anden smag. Billederne her er alle fundet på udenlandske sider, og jeg har endnu ikke fundet en lækker sort sag i Danmark. Har I? Er det yay og nay til sort is og sort vaffel?

– Monica Weidemann

 

 

Photo credit: Tastemade.com, weheartit.com, khaleejtimes.com, reddit.com

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar