Aftensmad, Antiinflammatorisk Liv, Frokost/madpakke, Morgenmad, Snacks

Anne Larsen og Matin Kreutzers bog

 

Den store antiinflammatoriske kostguide

Hvor starter man når man vil i gang med at spise antiinflammatorisk? Jeg startede med at købe bogen Den store antiinflammatoriske kostguide af Anne Larsen og Martin Kreutzer. Jeg besluttede mig for at sætte mig ind i teorien og baggrunden for at spise på denne nye måde, for bedre at kunne lave de rigtige valg når der skulle købes ind samt laves egne opskrifter.

Det var ikke nogen dum idé. Altså at læse bogen. Men den var ikke helt nem at forstå til tider. Når man som jeg ikke er uddannet inden for kost eller motion, så var der utroligt mange nye begreber at forholde sig til. Noget gav mening første gang det blev læst. Andet måtte jeg ty til andre steder for at forstå.

Men de er grundige! Det skal de have ros for. Bogen indeholder en spiseplan for 28 dage. Kostplanen er nem overskuelig med lækre billeder og selv om jeg indtil nu mest har brugt bogen til at lade mig inspirere af, så er der helt klart flere af retterne der skal testes af i praksis.

Efterlysning til antiinflammatorisk kost

Jeg mangler dog sådan en liste med hvad jeg bør købe/ikke købe når jeg går ud og handler. Og så tror jeg også jeg ind i mellem lader mig forvirre en smule når bogens forfattere skriver jeg bør undlade alt hvede, men samtidigt bruger hvedemel i flere opskrifter, f.eks. knækbrød. Kunne man ikke lave de knækbrød med rugmel? Eller har det noget med melets fibre at gøre, at man skal bruge hvedemel til den form for bagning?

Jeg mangler også et par bud på et par desserter, som ikke bare er frisk frugt. I løbet af 28 dage sker det jævntligt at jeg har gæster eller skal til en middag, hvor man skal medtage en ret. Her vil det være oplagt at jeg medbringer desserten, så jeg er sikker på at den ikke falder udenfor kostplanen. *)

Skal læses

Nu lyder det så negativt alt sammen, og sådan er det ikke ment, for jeg er faktisk ret begejstret for bogen! Jeg vil derfor anbefale alle der skal starte med at leve antiinflammatorisk at læse bogen. Anne Larsen har mange år på bagen som skribent, både med egne bøger og for magasinet I Form. Ernæringseksperten Martin Kreutzer har adskillelige artikler bag sig og sammen med Anne har han lavet flere af de danske bøger om antiinflammatorisk kost, der pt er på markedet. De er ikke hr. og fru hvem-som-helst og derfor synes jeg at bogen er et must read når man vil spise ud fra de antiinflammatoriske principper. Læs evt. mere om forfatterne og deres bevægegrunde til at arbejde med den antiinflammatoriske kost her.

*) Jeg ved godt at man ikke skal være fanatisk, og det vil jeg helelr ikke være. Men jeg savner sunde alternativer der ikke er proppet med sukker. Hvilke desserter kan jeg spise når jeg lever antiinflammatorisk?

– Helle

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar