Køkken

Den gamle tidløse dame

 

Pillivuyt fylder 200 år

Det er noget af en alder og hånden på hjertet, så har jeg ikke altid været en fan. Jeg plejede at synes det var noget kedeligt design. Upersonligt og alt for dyrt.

Men jeg kunne da ikke tage mere fejl! Én ting er at man virkelig skal have et kvalitetsprodukt og -brand for at kunne fylde 200 år. Prøv lige at tænke 200 år tilbage og overvej deres stil, deres køkkener og deres metoder at kokkerere på. Væsentligt anderledes end i dag. Alligevel, så har Pillivuyt formået at følge med tiden. Måske netop fordi at de kan lave et produkt der kan holde flere generationer.

Kvalitetsporcelæn på en murstensfabrik

Og det hele startede med en ung franskmands opkøb af en murstensfabrik. Jean Louis Richard  ville producere porcelæn til det franske køkken og det bedre borgerskab. Fremstillingen af porcelæn var en avanceret proces, men fabrikkens unikke placering gav de bedste betingelser for at producere porcelæn af en særlig kvalitet. Træ til opvarmning af ovne var der rigeligt af i Sologne-regionen, omkringliggende floder og kanaler gav vand til produktionen og der var vigtige transportveje. Men aller vigtigst var der nem til bjergarten kaolin, der er hovedingrediensen i porcelæn.

Allerede i 1823 vandt Pillivuyt sin første designpris i New York. I 1854 opførte Charles Pillivuyt er ny fabrik i Mehun-sur-Yèvre, en landsby 5 km fra Foëcy og helt tæt på Canal de Berry. Her ligger Pillivuyt stadig den dag i dag.

Pillivuyts filosofi er at skabe smukt og holdbart porcelæn. Produkter, der lever op til de kvalitetskrav, både proffesionelle kokke og private madelskere har i det daglige køkken og på spisebordet. Porcelænet fremstilles af feldspatporcelæn med et højt indhold af feldspat og kvarts. Det er fabrikkens unikke porcelænsmasse, der sammen med en ekstrem hård glasur, gør porcelænet ekstra modstandsdygtigt over for stød og slag. På Pillivuyts hjemmeside finder du masser inspiration til hvordan du bruger dit porcelæn. De har en lang række lækre opskrifter på nordiske såvel som franske retter.

Så jeg tager med glæde mine Pillivuytprodukter frem i køkken og på spisebordet. Lidt frankofil har man vel lov til at være…

– Monica Weidemann

 

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar