Børn, Køkken, Opskrifter

Verdens bedste chokoladekage

 

 

Nem og perfekt chokoladekage

Jeg har I mange år søgt en opskrift på den perfekte chokoladekage; lidt blød i midten, dessert-agtig, med en kant der var lidt sej og så måtte den gerne være nem at bage. Ikke én af den slags opskrifter der kræver at man har hentet æg i bar r.. ved fuldmåne og selv have høstet kakaobønnerne…

Men bare rolig! Jeg deler jo selvfølgelig den nemme opgave til denne fantastiske chokolade-kage! Og opskriften er ikke min. Den er fundet på Feminas hjemmeside.

Opskrift:

150 gr smør smeltes og køles let af inden de blandes med…

2 letpiskede æg

Massen hældes over i skålen med de tørre ingredienser der består af…

2 tsk vaniljesukker

1/2 tsk salt

4-5 spsk kakaopulver

1,5 dl hvedemel

3 dl sukker

Alt sammen røres til det er glat og hældes derefter i en smurt springform (dia ca 22 cm). Bages ved 200 gr i almindelig ovn. Bagetid ca 18 minutter. Og den kan ikke tjekkes med en strikkepind, da den skal være blød og klistret i midten når den tages ud.

Efter bagning sættes den til at køle lidt. Efter ca 30 minutter kan man løsne springformen efter at have sikret sig at kagen er løsnet langs formens kant – brug en skarp kniv.

Vi har efterhånden bagt den nogle gange. Hver gang er det min datter der står for projektet, og hun har altid succes med det. Mon de snart ringer fra Den Store Bagedyst?

Femina serverer kagen med flødeskum og lemoncurd. Vi har spist den med vaniljeis, uden noget og med frisk frugt. Skal man give kagen et voksent pift, kan man overveje at tilføje lidt halv tsk pulverkaffe i den nysmeltede smør, eller revet appelsinskal.

– Monica Weidemann

 

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar