Århus, Badeværelse, Børn, DIY, Entré, Formland, Indretning, Interview, Jul, Kontor, Køkken, Opskrifter, Soveværelse, Stue, Til dig, Til væg, Uderummet

Rettelse!

 

 

 

Jeg vil ikke blogge bare skrive

Jeg har længe gået og tænkt over begrebet blogger. I de seneste par år har det fået en meget negativ klang, synes jeg. Og jeg vil ikke være en del af det. Men jeg vil gerne skrive!!! Egentligt gøre det samme som hidtil; forelske mig i design og skrive om det. Uden at tage betaling for det! For det er lige præcis grunden til at jeg synes det er blevet negativt at være blogger.

Mens jeg har haft mit salgsagentur The Danish Sales Agency har jeg mødt rigtig mange danske butikker. Og de har naturligvis spurgt en del til blogkonceptet. Hvorfor blogger man, hvordan man kan tjene penge på det osv. Og jeg har flere gange sagt at jeg ikke tjente penge på at skrive mine blogindlæg, fordi jeg netop ønskede at være objektiv. Butikker rundt om i Danmark bliver kontaktet flere gange ugentligt med bloggere der vil have gaver for at skrive om butikken/produktet. Der er blevet en kræv-ind-mentalitet der er på grænsen til det usmagelige.

Mange bloggere har øjnet muligheden for at få en ny vase, lysestage eller creme ved at skrive om tingene. Og hånden på hjertet; så er det ret nemt at kunne lidt et produkt, hvis man får betaling for at skrive om det! Derfor tog jeg beslutningen sidste år at jeg ikke lavede indlæg mod betaling/gaver. Jeg skriver når jeg har lyst, og noget jeg vil dele.

Onlineskribent

Så nu går jeg skridtet videre… Selvom jeg er på denne blog-platform og mit online-univers beholder udtrykket af blog, så vil jeg frem over kalde mig online skribent. Jeg vil ikke længere lave blogindlæg, men online-artikler.

Jeg kan gøre det, da jeg har foretaget en aktiv handling om ikke at lave reklame. Onlineskribent er ikke en beskyttet titel, så det står andre frit for at bruge den. Dermed er der ikke noget der forhindrer andre bloggere i at kalde sig onlineskribenter og samtidigt lave sponsorerede indlæg. Jeg vil bare ikke sættes i bås, med dem der tigger gaver i tide og utide. Og I der laver indlæg mod betaling i form af gaver: husk at indberette gaverne til SKAT!

Ja, det var så dagens sure opstød. Men når det så er sagt, så vil jeg skynde mig at sige to ting: 1. der er masser af fantastisk dygtige bloggere der skriver nogle skønne artikler. 2. Man kan ikke leve af at være blogger uden at tage sig betalt for sit arbejde som skribent. De fleste bloggere har jobs som stylister, indretningsopgaver o.lign. ud over at skrive.

Bliv en bedre tekstforfatter

Mit ønske er i bund og grund at man som blogger har noget selvkritik og gør et forsøg på at hive sig op på et højere niveau. Forsøger at skrive mere sagligt og dybdegående. Hvis ikke man kan skrive uden at få gaver fra en butik, så skriver man jo ikke fordi man har noget på hjertet. De store danske blogs (ingen navne) man finder i dag, lever af kommercielle samarbejder i form at sponsorerede indlæg på det medieplatforme, stylings-/fotoopgaver, foredrag om trends/design samt indretningsopgaver. Ingen, som i INGEN af dem skriver til en butik for at høre om de må få en ting og skrive om den. De er nemlig deres eget værd bevidst. Det har jeg stor repekt for! I bund og grund er det at blogge at lave et lille online magasin, uden at dine læsere skal betale for at få magasinet. Det er altid tilgængeligt og det er ofte ret nemt at finde gamle artikler frem, f.eks. opskrifter.

Jeg er en stor fan af online-magasiner og ønsker fortsat at selv at skriv, men ikke mindst også forpligtige mig til at skrive bedre tekster. Alle kan blive bedre! Skriv fra hjertet og om noget du brænder for! Så denne lille opsang ender ud med at blive mit nytårsfortsæt nr. 2 (nr. 1 er naturligvis at lave sundere…): blive en bedre skribent og fortsætte med at skrive artikler på diverse online medier.

Så for at slutte af med min overskrift. Jeg har en rettelse: jeg er ikke blogger – jeg er onlineskribent!

– Monica Weidemann

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar