Køkken, Opskrifter

Verdens bedste tonic

 

Blå sodavand og tonic med blomster

Hvad er en gin uden en god tonic? For ikke så længe siden hørte jeg én sige at de bedste gin og tonics ikke gik på kompromis med valget af tonic. Man behøvede til gengæld ikke at købe den dyreste variant af gin. Så nu er jeg gået i gang med at teste tonics! En ganske fin måde at varme op til Nytårs aften, synes jeg selv.

Nu har jeg fået fingre i nogle af de tyske Weiswange og min tonic-verden er vokset eksplosivt. Der er tonics for enhver smag; spicy, søde, tørre. bitre og sågar også en variant, der smager som gin og tonic uden alkohol. Så er den tirsdag kl. 14-drink pludselig helt OK at snuppe! Og farverne… Turkis, rosa og sågar en sort tonic! Jeg blev begejstret med det samme jeg så dem!

Her er lidt af mine smagsindtryk samt hvordan jeg vil foreslå du drikker dem:

Hot and fiery – En let prikken på læber og tunge overrasker i denne tonic variant. Men den klæder gin’en særdeles godt.

Maritime – den er jo oplagt at lege med når den har denne turkise farve!!! Farven er fra tangen Spirulina og derfor helt naturlig. Jeg har tidligere mest stødt på Spirulina i is. Den markante blå sodavand smager IKKE af tang. Så hvad med at fryse blåbær i din isterninger, så det gør drinken lidt sjovere at se på?

Hibiscus – Så er tøse-tonicen landet! Er der noget der kommer til at trende i 2018 så er det blomstersmag i fødevarer. Altså må man sige at denne hibiscus-spdavnad er top smart. Den svage lyserøde farve er perfekt til en mere festlig udgave af en gin og tonic. Ligesom med den blå sodavand kan du fryse f.eks. granatæblekerner i isterninger og på en enkelt og stadig i en gin og tonics ånd gøre din cocktail mere festlig.

Black – Jeg var både fascineret og lidt afskrækket af farven på den sorte tonic inden jeg smagte den. Men der er en perfekt balance af det bitre og en smule sødme. Det gør denne tonic til måske den mest i øjenfaldne. Hvor den lyserøde og blå tonic kan synes en smule tøsede, så er denne helt klart til den sofistikerede mand! Farven får tonic Black fra kul. Og det ses bl.a. på den agurk der var i min gin & tonic. Den blev noget grå i det. Men skulle kul ikke være sundt?

Cucumber – det går man aldrig af vejen af. Den har fået tilført en snert af citrus, for at give gin og agurk lidt kant. En svag grøn farve klæder den særdeles godt.

Virgin & Tonic – jeg blev positivt overrasket over at den smagte som en gin og tonic, men var alkoholfri. Så er du gravid, skal du køre hjem fra festen eller har du bare lyst til at nyde smagen uden at blive påvirket, så er dette varianten for dig!

Få oplyst nærmeste forhandler af Weisswange hos CG Softdrinks.

Så er der vist bare tilbage at sige: God fest!

– Monica Weidemann

 

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar