Køkken

Serveringsskåle til hverdag og fest

 

Pæn præsentation af mad i skåle

Jeg har længe været på jagt efter serveringsskåle. Altså dem vi har fungerer, men så ryger der ind imellem en enkelt… og så har jeg et par stykker jeg ikke synes er så pæne. Og jeg er ikke sippet. De to skåle jeg er gladest for har begge skår, men ellers er de pæne! Det skal helst ikke være for pænt og sæt-agtigt når jeg dækker op. Så mine tallerkner er et mærke, kopper et andet, fade et tredje og skålene et fjerde og femte… Så jeg synes at alt kan komme i spil. Jeg har fundet lidt forskellige skåle jeg synes har det der skal til for at komme hjem og stå hos mig. Og jeg blev faktisk overrasket over at opdage at der er mange priskategorier i mellem. Prisen er altså underordnet når det kommer til design man forelsker sig i. En anden ting jeg opdagede var at der ikke er en eneste Royal Copenhagen på listen – ikke at der er noget i vejen med det brand, men det har allerede masser af fans. Så nu vil jeg vise nogle skønne alternativer!

1. Skålen Nezumi fra Notre Dame. Et tungt udtryk der får modspil af den lille fod/flade den står på. De skarpe kanter på skålen går den lidt anderledes og mere markant på det opdækkede spisebord.

2. Bageren og Kokken har en mere feminin skål variant. Det skuldes de mere runde former og især pastelfarven (fås i flere udgaver).

3. Mimou salatskål Pure kan købes hos Ellos. Lavet i ler i det nordlige Thailand og har en flot grøn glasering. Den tåler både mikroovn og maskinopvask. Pris kr. 499,-

4. IKEA skål i hvid porcelæn – den stod også på listen over Gaver til dig selv. Grunden til at jeg kan lide den er den runde klassiske form. Tidløs og enkelthed. Og så er den billig, så skulle der ryge én mens børnene bærer til og fra bordet, så bliver jeg ikke dybt ulykkelig. Pris kr. 49,- Den er listens prisvinder!

5. Skål med marmorfod fra AYTM er oplagt til både salater og frugt. Mixet af den hårde marmor og det mere skrøbelig glas har fanget min opmærksomhed og jeg har ikke lyst til at skulle sætte det væk efter endt brug. Pris hos Luxoliving kr. 799,-

6. En rustik skål fra House Doctor der kan bruges til både popcorn, pasta og salat. Hos Room21 kan du finde den til kr. 180,-

7. Mørk blå Bretagne salatskål fra Pillivuyt hos lafranceshop.dk. Brandet er kendt for gedigne porcelæn der kan tåle store temperaturudsving. Du kan derfor putte skålen i fryseren samt i mikrobølgeovn uden problemer. Farven er inspireret af kystlinien langs Bretagne. Jeg var der forrige år og det kan varmt anbefales. Pris kr. 379,-

Med et par af ovenstående burde det nok være muligt at kunne lave nogle flotte serveringer og få maden til at præsentere sig godt både til hverdags mad og til fest!

– Monica Weidemann

 

Fra AYTM

Fra Pillivuyt/Lafranceshop.dk

Nezumi-skål fra Notre Dame

 

Fra Bageren og Kokken.

 

 

 

Fra House Doctor/Room21

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar