Badeværelse, Entré, Indretning, Kontor, Køkken, Soveværelse, Stue

Nordic Bohemian

 

Når industrielt møder ornamentering

Jeg er i fuld gang med at ændre på boligen herhjemme. Det har været under optræk længe. Pigerne skal have hvert deres værelse og vi voksne skal rykke ind i kontoret, der frem over skal være vores soveværelse. Det er ikke en optimal løsning, da man frem over skal gennem vores soveværelse fra opgangen og ind til stuen. Men sådan må det blive de næste par år. Vi er i hvert fald ikke parate til at flytte herfra endnu. Det betyder at soveværelset og stuen skal hænge sammen. Rummene bliver nødt til at fremstå i en ensartethed, da der er kig fra stuen ind i soveværelset og omvendt. Hvis ikke der er sammenhæng, vil rummene komme til at virke rodede.

Igennem længere tid har jeg kunne mærke mine designinteresser har haft lidt fokus på noget mere rustikt. Men jordfarver blandet med gråt. Jeg tænker både Mallorca og Marrokko. Hør og eksotisk. Nyt og gammelt. Giver det mening hvis jeg siger industrielt møder nordisk natur i Orienten? Ja? Nej? Det giver mening inde i hovedet på mig. Så nu vil jeg prøve at give jer nogle billeder af hvad jeg mener. Og her er Pinterest selvfølgelig min ven. Du kan se nogle af billederne jeg har samlet herunder, men for at se hele opslagstavlen/mood boardet jeg har lavet kan du klikke her.

Skandinavisk indretning med et twist af noget eksotisk

Først og fremmest er det selvfølgelig vigtigt at det ikke er påtaget. Ergo skal noget af den nordiske enkelthed gå igen. Det gør den bl.a. via de dæmpede farver og ærlige naturmaterialer. Det mere eksotiske interiør bliver f.eks. produkter fra Indien, Marokko o.lign.

Er du i nærheden af Aalborg kan jeg varmt anbefale en tur forbi Marché Central – en del af Høgh shoppen i Mølleå 3. De har ikke rigtigt en hjemmeside, men ind i mellem kan man være heldig at der finder noget vej til Høgh webshop. Men de har også flotte murekasser fra Indien – forskellige størrelser og udtryk. Fra kr. 99,- Brug dem som frugtkurv, på kontoret, til at holde styr på cremer osv. på soveværelset eller noget helt 4.

Eden Outcast har også flere lækre ting der kunne være aktuelle i den nye stil. Specielt deres marrokanske brudetæpper er smukt håndværk. Vævet tæppe med både broderier, frynser og pailletter og med en smuk historie. Uldplaiderne haldes traditionelt Handari og laves til brudeparrene i Atlasbjergene, hvor der kan blive ret koldt. Jeg er mest til de råhvide tæpper. Pris fra kr. 1799,-  Eden Outcast har selv designet den vægblomsten Wall flower i metal. Den vil være perfekt feminint modspil til de mere grove og rustikke detaljer jeg også gerne vil tilføre rummene. Pris kr. 1299,-

 

 

Jeg har haft kig på denne bænk fra Sinnerup, som jeg vil bruge som sofabord. De har også skamler, der vil være oplagte som sengeborde. Pris fra kr. 499,-

Allerede nu har jeg nogle plaider der er omsyet af gamle indiske sarier. De er gråbrune med et stænk af noget gyldent. Dem tror jeg bare jeg holder fast ved. Men det var lidt af et held at finde to af slagsen i samme nuance og uden for mange farver. Et alternativ kunne være et GOTS certificeret økologisk sengetæppe fra danske YAI YAI. Pris kr. 1600,-

Krukker, krukker, krukker… Jeg skal have krukker til mine planter. Gerne med dekoration uden på potten. Ornamenteringen skal ikke være malet, men ligge i overfladen, så det understreger det taktile univers og diversitet i indretningen.

Hammamhåndklæder fra Viil – de tynde håndklæder er store. Fylder ikke så meget i skabet, er nemme at have med på rejse og de tørrer hurtigt. Jeg er stor fan og har snart fået udskiftet alle mine frottéhåndklæder til de store bløde håndklæder der ofte er brugt i Mellemøsten i deres badeanstalter (hammam). Fra kr. 299,- De fås i flere tykkelser samt i ren bomuld og en blanding af bomuld og bambus.

Se nævnte produkter nederst i rækken af billeder.

Jeg er godt nok spændt på hvad det ender med herhjemme! Men først får I lige lov til at nyde nogle andre der har gjort sig i den indretning jeg kalder Nordic Bohemian. Få mere inspiration her.

– Monica Weidemann

 

 

Photo credit: Høgh Interieur, Marché Central, Sinnerup, Pinterest, YAI YAI, Eden , Viil design.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

4 Kommentarer

 • Svar Nathascha Hall 15. november 2017 at 10:38

  Eijj Monica! Det både lyder og ser så lækkert ud! Glæder mig til at se billeder af det, du selv får skabt. Kan huske at du altid var såååå god til at få skabt en dejlig stemning 🙂 Venter i spænding! /Nathascha

  • MoWe design
   Svar MoWe design 15. november 2017 at 10:49

   Hvor er du sød Natascha! Synes det denne gang er lidt af en udfordring, ha ha ha ha! Håber du trives og nyder din skønne familie!

   • Svar Nathascha Hall 16. november 2017 at 16:08

    Ja, det kender jeg godt 😉 Jeg er selv i gang med det herhjemme, hvor det er alle rum, der mangler hygge og stemning.. Men ting tager tid 😉 Tænkte jeg kunne få inspiration fra det, du får lavet 🙂

    • MoWe design
     Svar MoWe design 16. november 2017 at 16:09

     Pyyyh, nu føler jeg mig da slet ikke presset, ha ha ha ha! Held og lykke med projektet!

  Skriv en kommentar