Jul, Køkken, Opskrifter

Amerikansk julebrunch

 

Anderledes julemad

Jeg er én af dem, der ikke er vildt pjattet med varm leverpostej, udkogt rødkål, sylte osv. Derfor kan de mange julefrokoster være en smule anstrengende når det kommer til den (åbenbart) ufravigelige menu. Så gode råd var dyre, da vi skulle arrangere en familiejulefrokost her i december. Vi ville gerne noget brunch, men synes det var lige hard core nok at smide hvide sild på bordet kl. 10.30. Derfor kom vi op med en mere amerikansk version; pandekager med bacon og sirup, cinnamon rolls, bagels med cream cheese og laks, smoothies, yoghurt med granola osv. Nu er det ikke alle i familien der er lige fortrolige med at lave pandekagerne tykke, cinnamon rolls og dets lige. Derfor har jeg samlet en flok opskrifter til inspiration til både dem, men så sandelig også alle jer andre der har lyst til en amerikansk brunch uanset om den skal være julet eller ej.

Amerikanske pandekager med bacon

Pandekagerne skal være tykke og serveres med bacon, sirup og en lille klat smør. Det er helt vildt vulgært – jep, I know, men det smager pokkers godt! Undlad at lave pandekagerne for store, men lav dem i blinis-størrelse, så der er plads til nogle af de sunde ting på menuen. Opskriften er fra dr.dk.  Og ingen julefrokost uden gris. Derfor skal der bacon på disse pandekager.

Blåbær

Blåbær er selvskrevne når det kommer til amerikansk mad og dem skal vi også have. Lækre friske snacks – et glimrende modspil alt det søde og tunge…

Cinnamon rolls

En gærdejsvariant af den danske kanelsnegl. De bages ofte, så man skal brække dem fra hinanden. Dermed bliver kanten ikke så tør, men de kan sagtens bages med større mellemrum. De gange jeg har været i USA står de altid på morgenbordet. Ikke fordi at de er så meget værre end Frosties, toastbrød, nutella osv, men jeg tænker stadig på dem som en kage. Smagen er nok det jeg forbinder mest med jul – kanel. Ergo skal de med på menuen.

Kristine Boeskov har lavet en lækker udgave, der helt sikkert er værd at prøve. Ellers må jeg finde min efterhånden noget slidte kogebog med amerikanske kager frem. Den plejer at være en sikker vinder.

Smoothie

Denne er med jordbærsmag og fundet på den amerikanske opskriftside Allrecipes.com. Et fantastisk sted at få inspiration til amerikanske opskrifter. En smoothie er god til at få nogle frugter sminket som milkshake på mmorgen bordet. What’s not to like. Hvis opskriften skulle gøres mere julet, så skulle man måske overveje an variant med kirsebær eller appelsin?

Bagels

Jeg har altid drømt om at prøve at bage bagels. Der findes ikke rigtigt så mange steder i Danmark du kan købe en ordentlig bagel, så måske jeg skulle kaste mig ud i forsøget? Uanset hvad, så vil jeg nok på lidt kerner i dejen for at spare lidt på alt den hvede… Jeg tror jeg vil afprøve denne opskrift fra Alt for Damerne. Bagels kan serveres med peanutbutter, cream cheese ala Philadelphia og gerne noget røget laks. Hvad med et lille stykke romainesalat for at give et sprødt modspil? Det tror jeg vil være godt!

Jeg mindes at have fået bagels med kanel, men synes ikke det er så godt sammen med røget laks og smørreost. Jeg tror istedet at der skal lidt hakkede mandler i denne omgang bagels.

Scrambled egg med spinat og pølser

Scrambled eggs med spinat og pølser, det er der altså ikke så meget at sige til. Det er bare lækkert. På menuen med det. Og her får du ingen opskrift. Det er bare om at knække de der æg, piske dem samme og smide på panden med lidt friske spinatblade. Serveres med en fræk lille brunch-pølse. Hmmm… hvordan kan de lige få et pift af jul? Altså man kunne fintsnitte (som i på et mandolin-jern) noget rødkål og anrette med lidt rødt kål på toppen af æggene. Så “lugter” det sa lidt af jul.

Yoghurt med granola

En lækker ting til både det danske såvel som amerikanske brunch. Brug en neutral  yoghurt/skyr. Emmerys laver en top-lækker granola, som du kan få opskriften på her hos Alt for damerne ellers må du en tur forbi Emmerys. Selvfølgelig er der andre granolaer, der dur… Jeg har næsten ikke lyst til at lave om på denne opskrift for at gøre den mere julet. Synes at de mange kerner mm. er jul nok her.

Nøj, hvor jeg glæder mig til den brunch! Vi ses snart!

– Monica Weidemann

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar