DIY, Køkken

Strikkede karklude og håndklæder

 

De moralske moderne karklude

Der er gået trendy bevidsthed i hvilke karklude man bruger derhjemme. Det er lige før at folk er begyndt at se skævt til de der tør snige sig en pakke engangs-klude i supermarkedets indkøbskurv. Men de (altså kludene) er altså heller ikke gode for miljøet. Jeg har længe gået og tænkt at de der plast-øer der suser rundt i verdenshavene blot var et spørgsmål om at ingen lande ville begynde arbejdet med at fjerne plastikken. Indtil jeg i sommers var forbi Aqua i Silkeborg, der viste mig en film om netop plastøerne. Plast-øerne er en slags suppe med mikroskopiske stykker plast. Plastikken kommer fra større stykker og dele, der er blevet slået i stykker i bølgerne. Siden da kan det tælles på én hånd hvor mange plastikposer jeg har købt. Jeg frabeder mig dem så vidt muligt, f.eks. Matas, Apoteket osv.

Nå, så fik jeg lige pudset glorien… Men det har bl.a. også betydet at alle engangskludende, der alligevel blev vasket og genbrugt, er blevet smidt ud.

I stedet har jeg investeret tid og penge i strikkede bomuldsklude. Min mor har strikket nogle, jeg nogle andre, andre igen er købt i f.eks. Søstrene Grene. Jeg synes de er lidt hyggelige de strikkede klude og de er et overskueligt projekt at kaste sig ud i som begynderstrikker. Synes du at du i stedet vil købe dem færdige, så er jeg fuldstændig enig med dig i at de er dyrere at købe end engangs-plastklude. Men de holder også betydeligt længere.

Få fingrene i strikkede karklude her

Æstetikken er større med de strikkede klude, så jeg har derfor fundet et par opskrifter og et sted du kan købe genbrugs bomuldsgarn, hvis du virkelig skal gå all in på øko-klude; Susanne Gusstafsson, Slagtenhelligko, Skytten-Danmark og Garnudsalg.dk

Men ellers er her et par steder du kan købe smukke og strikkede klude:

1. Humdakin

2. Sødahl

3. Søstrene Grene har vævede karklude i et stort udvalg af farver til billige penge i deres butikker – de har også en opskrift på hjemmestrikkede klude her.

 

Når nu du er i gang med at udskifte de forbudte klude kunne du jo overveje nogle køkkenhåndklæder i samme stil. Se denne opskrift fra Tusindfryd. Jeg har tidligere haft strikket køkkenhåndklæder til mig selv. Jeg forærede dem desværre væk da jeg på et tidspunkt ikke ønskede det feminine indslag i køkkenet. Nu må jeg vist i gang igen…

– Monica Weidemann

 

 

Photo credit: Slagtenhelligko, Humdakin, Sødahl, Susanne Gusstafsson, Garnudsalg, Tusindfryd.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar