Badeværelse, Entré, Formland, Kontor, Køkken, Soveværelse, Stue, Uderummet

Interiør og livsstilstrends AW 17/18

 

Når indretningsstilen er livsnydelse

Jeg har siddet og kigget lidt på mit mood board for dette efterår og vinter. Hvad inspirerer mig i denne periode og hvor synes jeg at trenden bærer hen? Som altid har Pinterest været min ven og du kan se det fulde mood board for AW 17/18 her.

Når jeg går listen af billeder igennem, ser jeg en råhed blandet med noget forfinet. De rå elementer kan fremstå slidte eller brugte. Træet har en grålig tone, malingen skaller og jeg er faldet for en rå jutesnor og det groftvævede hør.

Samtidigt finder jeg glæde ved kontrasten til det grove og slidte i de fine detaljer som f.eks. detaljerede tapeter, etniske mosaikker, guldmønster på bl.a. keramik, dekadente blonder og brokade og gerne i sort…

Det er med andre ord meget kontrastfyldt for mig, men det er netop i kontrasten at magien opstår. Som når man sætter et kæmpe tylskørt sammen med en habitjakke.

Men kombinationerne er et udtryk for livsnydelse. Nyde detaljer, materialer og en glæde ved nuet. At lade sig forelske i ting uden at tage hensyn til om det har den rigtige farve eller materiale.

Hvis du tør give dig hen til den form for indretning, så vil dit hjem blive mere personligt – og afspejle dig.

 

Farvetrends

Når jeg kigger på farvepaletten, så synes jeg at fornemme at der er knap så meget kold grå. De grå nuancer er blevet varmere og den brune har sneget sig ind. Ind i mellem er der et spark af marineblå, jadegrøn, pertroleum, burgogne (vinrød) og lidt pasteller. En ting der overraskede mig da jeg kiggede mit mood board igennem var at den rødbrune farve gik igen flere steder. Ikke rigtig vinrød, ikke rigtig brun, men varm og ulmende. Den er flot sammen med de cremede og brune farver og i kontrast til de blå og grønne nuancer.

Det er ikke sådan at det kun er de farver man må have i boligen!!! Det er jo et udtryk for hvad jeg synes trender og hvad jeg finder interessant netop nu. Jeg har også set lille titte frem, men den har bare ikke fanget mig lige nu…

 

 

Madtrends

Der er fortsat fokus på køkkenet. Og stadig det sunde i form af grøntsager, matcha-te, bæredygtig produktion af råvarer og økologi.

Når man skal lave noget af den mere usund slags, skal det være hjemmelavet og lækkert. Det må godt se lidt rustikt ud ligesom marengs eller kanelsnurrer ( eller brøddej med sødt indhold af en hver slags). Det er nydelsen og smagen der er i højsædet. Der behøver ikke at være meget af det, men det skal være godt og her er håndværket – det hjemmelavede – et udtryk for produktets kvalitet.

– Monica Weidemann

PS Husk at tjekke hele mood boardet og alle de smukke billeder jeg har fundet.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Photo credit: Pinterest

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar