Kurvegyngestol designet af Nanna Ditzel - Sika.
Stue, Uderummet

Kurvehavestol

Kurvegyngestol designet af Nanna Ditzel - Sika.

Kurvegyngestol designet af Nanna Ditzel – Sika.

 

Rattan er det nye sorte også umalet

Min ferie nærmer sig og jeg synes jeg trænger til at slænge mig i en stol, mens jeg læser en god bog. Så kan jeg jo passende kigge mig lidt omkring på nettet for at se om jeg kan finde mig en perfekt siddeplads til min ferie. Jeg drømmer om en havestol og har fundet lidt forskellige bud. Så må vi se hvad det ender med… De har alle det tilfælles at de er kurvestole. Nogle er mere naturlige end andre, men lige i skrivende stund har jeg ingen preferencer i forhold til om kurvestolen er natur eller sort.

Stolen må godt være behagelig at sidde i, men jeg har endnu ikke bestemt mig for om den skal være lounge, med eller uden fodskammel, hvilestol, eller…. Der er heldigvis mange sider at vælge i mellem når man søger på kurvestol i Google. Jeg har fundet en håndfuld frem til jer, som jeg synes kunne være aktuelle som årets ferie-havestol.

  1.  Gyngestol i rattan af Nanna Ditzel fra Sika – stolen hedder Nanny. Pris kr. fra 3995,-
  2.   Stol i nostalgisk udtryk fra Tine K Home, pris kr. 1999,-
  3.   Hos Vestmark finder jeg denne stol. De skilter meget tydeligt at den er til indendørsbrug. Jeg kunne nu godt finde på at snige den ud på terrassen… pris kr. 1975,-
  4.   Teddystolen fra Sika er med fodskammel og designet af Viggo Boesen i 1936. Pris kr. 6695,-
  5.   Arne Jacobsen har designet den flotte Paris stol – AJ11. Pris kr. 7995,-
  6.  Er man til et mere klassisk kurvemøbel-udtryk, så kunne denne stol Rhode Island fra Living in Style måske være noget. De har pt tilbud på flere af deres møbler og deres priser er generelt meget konkurrencedygtige. Pris normalt kr. 3795,-
  7. Monet stolen i sort er grafisk og har et mere minimalistisk udtryk end de umalede. Pris kr. 2885,-
  8. Hos IKEA finder jeg den absolut billigste variant af kurvestole til kr. 699,- Sort og med høj ryg.

Fandt du noget der var interessant? Mine foretrukne af ovenstående? Åh, den er svær. Jeg synes stolene adskiller sig meget fra hinanden, men hvis jeg skulle vælge én ville det blive Monetstolen fra Sika. Men den skulle nok være i natur.

Husk at møbler lavet af rattan ikke har godt af at stå. ude hele året. Regner det meget, så skal de altså i tørrevejr. Det gælder alle kurvemøbler. Det er selvfølgelig en mulighed at købe noget alu/plast look a like-kurvemøbel. Det er bare ikke det jeg vil have.

– Monica Weidemann

Kurvestol i rattan fra Vestmark.

Kurvestol i rattan fra Vestmark.

 

Monet stolen fra Sika.

Monet stolen fra Sika.

Rhode Island-stolen.

Rhode Island-stolen.

 

Arne Jacobsens bud på en kurvestol - AJ11.

Arne Jacobsens bud på en kurvestol – AJ11.

 

Teddy stol med skammel fra Sika.

Teddy stol med skammel fra Sika.

Prisvinderen fra IKEA.

Prisvinderen fra IKEA.

 

Kurvestol fra Tine K Home

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar