Til dig

Kirsebærringe og isvafler

Miniaturekunst forklædt som smykker

Smykker må i mit univers godt være lidt sjove. De må godt skille sig ud og turde være deres egne. Præcis sådanne smykker finder jeg hos guldsmeden Louise Degn. Og udover førnævnte kriterier så er hendes smykker også helt utroligt smukke. Der er kælet for detaljerne. Ringene med tekopper/krus, tekander, kirsebær, æblet osv. er så fine i deres detaljer at jeg næsten ikke ville kunne nænne at bære dem. De bør udstilles som små miniature kunstværker.

Jeg opdagede Louise Degn for nogle år siden. Jeg har troligt fuldt hendes arbejde siden og er ikke blevet mindre forelsket med årene. Jeg spørger mig selv om jeg egentligt kan leve uden en halskæde med et vedhæng formet som en isvaffel? Læg mærke til detaljen, hvor den røde sten på toppen ligner lidt syltetøj, eller hvordan det løber lidt ned af isvaflen.

Hverdagen bliver til smykker

Det er hverdagsting der inspirerer Louise når der skal designes. Hun har siden hun var barn været meget kreativ og hun var ikke i tvivl om at det var guldsmed hun skulle være. I sine omgivelser finder hun idéer til nye smykkedesigns uanset om det er kulørt papir på bolsjer, et fad, et fuglehus… Smykkerne er humoristiske og valget af formen på smykkerne afspejler en legende tilgang til livet og i kvinders måde at pynte sig på. Det skal ikke være for højtideligt, men må gerne udtrykke en livsglæde.

Følg med i hendes arbejde på Facebook og Instagram. Lige pt er der lidt mere stille end normalt. Louise blev for nyligt mor, men måske den nye rolle kan inspirere til nye fantastiske smykker.

– Monica Weidemann

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar