Stue

Blomster dækket af kobber

Forkobrede blomster og plantedele

Det er svært at forholde sig til at skulle dække blomster af metal, for at forevige dem, når nu blomsterne står i fuldt flor uden for mit vindue. Men det er netop nu at ARTbyKobber skal arbejde. Det gør firmaet i Odder ikke langt fra Århus. Alle de små kunstværker er unika, da det er rigtige planter der har gennemgået en metalisering for at blive foreviget. Det danske firma bruger rødder, blomsterløg, blade, grene, planter i blomst, frøstande og hvad naturen ellers kan give firmaet at arbejde med. Kobberet bliver

Planterne er skrøbelige kunstværker, der er oplagte at bruge til et stilleben i en dekoration eller til pynt i boligen. De mange forskellige kobberblomster gør det helt utroligt svært at vælge, hvilken blomst der er smukkest. Er det kastanjerne med deres skals pigge, det store solsikkehoved, kransen af buxbom, løgplanterne, krysantemum, æbler, eller én af de mange grankogler? Efter planterne er indhyldet i kobber gennemgår de en behandling så kobberen bliver mat og irret (det der giver de grønne plamager).

Kobberblomster som gaveidé

Det store udvalg gør at du ikke kan sikre dig at din lokale forhandler har netop den ønskede blomster-/plantevariant. Men mon ikke man kan spørge én forhandler om de har mulighed for at bestille noget hjem eller måske kontakte ARTbyKobber (Tina Hebsgaard og Per Kaspersen) om de har en idé om hvem der har fået hvad hjem?

Har din mor eller en anden en yndlingsblomst du synes de skal kunne glædes over hver dag året rundt? Mange af os har en blomst eller plante der betyder noget særligt for os. Min far elskede pæoner og liljer. Min mor har fødselsdag når det er kastanjetid og derfor er forbinder jeg dem med hende. Men hvilke er mine favoritter? Jeg tror det må være en af koglerne, krysantemum og grenene med små bær. Men jeg er åben overfor at blive forelsket et noget helt fjerde…

Følg med i firmaets arbejde på Facebook og Instagram. De er desværre ikke så aktive, men det kan man da håbe de bliver.

– Monica Weidemann

Foto kredit: Haveshoppen, Bylandliv og ARTbyKobber.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar