Smukt indpakkede frø der er perfekte til de danske haver.
Uderummet

Nordiske frø

Smukt indpakkede frø der er perfekte til de danske haver.

Smukt indpakkede frø der er perfekte til de danske haver.

Grønne fingre eller mangle på samme

Det er ved at være på høje tid at få sået i år. Jeg kan godt bruge lang tid på søge efter sjove frø til blomster og grøntsager. Lad det være sagt med det samme at jeg ikke er udstyret med verdens mest grønne fingre. Men det skal ikke forhindre mig i at have det sjovt i processen med både at finde frø samt at prøve at få noget til at gro.

Nu er jeg en sucker for pæn indpakning. Og jeg er ikke klogere end at når noget er pænt udenpå, så synes jeg også indholdet bliver lidt mere lækkert. Lige præcis derfor har jeg forelsket mig Copenhagen Seeds. Indpakningen er et paprør (kan genbruges og gemme frø i fra de blomster/planter der lykkedes…) og med en fin etiket med et diskret vandfarve-motiv.

Særlige frø

Jeg kan ikke stå deres målsætning omkring af videreformidle frø og viden om økologiske, biodynamiske og gamle nordiske planter. De opfordrer til at man selv dyrker sine frø. De frø Copenhagen Seeds (en del af SLOW) sælger er dyrket her i Danmark eller i Norden og er naturligvis dyrket uden brug af pesticider og kemikalier.

Kollektionen ændrer sig fra år til år og deres 2017 kollektion indeholder bl.a. gamle ærtesorter, sort tomat, sort kål, tallerkensmækker m.fl. Ved de helt små partier er frøenes label håndskrevet. Lidt ligesom, hvis man selv havde lagret sine frø fra sidste år. Jeg får en følelse af et mere unikt produkt ved netop de små kollektioner, og det bevirker at jeg får endnu mere lyst til at prøve dem.

Hjælp til selvhjælp

Hvis du som jeg har lyst til at prøve nogle af de mere sjældne frø eller tænker at det bare generelt er smart lige at få læst “brugsanvisningen”, så har Copenhagen Seeds lavet en side med såinformationer. Og der finder man en fin fyldestgørende information om såning, forspiring, udplantning mm. Der er faktisk ingen undskyldning for ikke at prøve dig ud i beplantningens fine kunst. Husk, at selv en vindueskarm kan bruges som have – man skal bare vælge den rigtige plante.

Jeg har stået længe og savlet over dem hos Balsalen i Århus. Jeg har så søren svært ved at vælge…

Prisen for et af de smukke rør med frø koster 45,- og 3 for 120,- hos Balsalen.

– Monica Weidemann

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar