Sofie, Til dig

Sofies scrub

Den sundeste form for scrub

Jeg har lavet et samarbejde med Sofie Bindslev der blogger om bl.a. skønhedsprodukter. Ud over at hun ser super skøn ud, så ved hun faktisk også en del om dullegrejet der får dig til at ligne en million.

Læs bare her:

Jeg tror ikke det kommer bag på nogen, at der altid er en eller anden form for røre i andedammen, når det kommer til hudpleje. Igen og igen diskuteres der emner som parfume, parabener, phthalater og der kommer hele tiden flere til. Et af de nye emner der dukker op igen og igen, er mikroplast. (I ved det, der forurener verdenshavene og bl.a. findes i karklude)

Problemet er, at vi som mennesker har for stort et forbrug af produkter, som indeholder mikroplast, som vi skyller ud med badevandet og som skader naturen. Der er især to syndere der ofte bliver fremhævet som bærer af store mængder mikroplast, det er de kulørte køkkenklude og hudpleje, isærdeleshed i produkter med peelende korn, bedre kendt som scrubs. Jeg er ikke fortaler for forbud og jeg er ikke bange for hverken parabener, parfume eller æteriske olier. Det er der heller ikke nogen grund til, medmindre man er allergiker. Men! Jeg syntes, vi skal passe på naturen og på den jord vi har. Det håber jeg ikke, jeg behøver at løfte pegefingre eller komme med en længere smøre om, for det ved vi jo alle sammen godt.

Det er for nylig kommet frem i en dansk undersøgelse fra Aalborg, at hudpleje og køkkenklude udgør en minimal, for ikke at sige ubetydelig del af problemet. I Danmark er de største syndere derimod skosåler og bildæk, det kan man læse mere om her og her. Men det er helt ny viden og tilbage da hele diskussionen brød ud, kiggede jeg en ekstra gang i skabene. Jeg indså, at alle mine klude til rengøring allerede er skiftet ud med den hjemmestrikkede slags og efter en gennemgang af badeværelseshylden, kunne jeg også konstaterer at den var plastfri. Størstedelen af kornene i mine scrubs bestod af sukker, salt eller abrikoskerner.

Læs resten af Sofies indlæg her og få en fantastisk opskrift på en scrub til at forkæle dig selv med!

– Monica Weidemann

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar