En Hannekage - en opskrift lavet specielt til min mor.
Køkken, Opskrifter, Til dig

Tillykke mor – min mors kage

En Hannekage - en opskrift lavet specielt til min mor.

En Hannekage – en opskrift lavet specielt til min mor.

En bitter sød sag-dag

I dag er det min moars fødselsdag, hurra hurra hurraaaaa! Og det her er en mor, der får sin helt egen kage! Jeg har været en tur i køkkenet og kreere en kage til jeg tilegner hende. Hun fylder 60 i dag og så er det da vist på tide at få opkaldt en kage efter sig, ikke?

Jeg har tidligere lavet én til min far, da han fyldte 60. Og selv om det er en glædens dag i dag, så sender jeg min far en masse kærlige tanker. I dag er nemlig præcis 4 år siden at trak vejret for sidste gang. Så dagen er bitter sød. Det er dog ikke årsagen til den bitter-søde smag kagen har. Det skyldes min mors glæde ved citronmarmelade og ingefær. I dag skal de levende fejres!

Citron vs. lakrids

Udgangspunktet er en lille let kage, da min mor aldrig har været den store kage-fan. Så hellere lidt men godt. Derfor faldt valget på denne lille sag, hvor bundene er lavet med revet marcipan der er bagt og fyldet består af en engelsk orangemarmelade. Ja, se for dem der kender min mor er appelsin-tingen lidt af en overraskelse. Det naturlige valg her havde været noget emd lakrids. Men for nogle år siden bestilte hun en speciel marmelade hos venner og bekendte der rejste til udlandet. den kunne nemlig ikke fås herhjemme. Det er desværre heller ikke den jeg har fået fat i, men det forhindrer mig ikke i at lave noget der minder om.

Toppen er pyntet med en anelse glasur, revet citronskal og skulle måske have haft lidt glitter fra f.eks.Specialkøbmanden i Århus?

Opskrift på Hanne-kager

Se det lyder da ikke svært vel? Her er opskriften:

Marcipanbunde:

150 g hvedemel

50 g flormelis

100 g marcipan

100 g koldt smør

½ æg (nemmest at dele, hvis det er pisket)

Bland flormelis og mel i en skål. Riv marcipanen, og vend det i melblandingen. Riv smør, og kom det i dejen. Saml dejen med ægget uden at ælte for meget. Form dejen til en kugle. Læg den på køl 1 times tid.

Rul dejen ud med en kagerulle i 3 mm’s tykkelse mellem 2 stykker bagepapir. Udstik små cookieforme/kageudstikker (cirkler eller hjerter). Bag bundene i ovnen ved 200° i 6-8 minutter. Lad dem køle helt af inden du samler dem med marmelade.

Fyld:

1/2 glas citron-orangemarmelade, f.eks. Mackays (købt i Føtex)

1 tsk frisk citronsaft

1 -2 kugler syltede ingefær – fint hakket.

glasur og dekoration af toppen. Jeg brugte en smule sort glasur samt citronskal

Imens bundene bager og køler af, hakker du nogle syltede ingefær og putter dem i en god engelsk citron-orangemarmelade sammen med en tsk citronsaft. Jeg foretrækker at bruge en engelsk marmelade, da de ofte er lidt tykkere i konsistensen end danske varianter.

Dekorér bundene inden du lægger de små kager sammen. De skal spises samme dag som man laver dem. Man kan variere fyldet og evt. putte hondbærmarmelade i og pynte med friske hindbær på toppen. En lækker sommerudgave!

Tillykke mor-Hanne!

Inspirationen til kagen fandt jeg her hos Femina. Deres version er jeg helt sikker på også er værd at prøve!

– Monica Weidemann

hannekage medaljer opskrift ingefær appelsin marcipan fødselsdag mackays 2

hannekage medaljer opskrift ingefær appelsin marcipan fødselsdag mackays 3

brombærsnitte femina marcipan efterårskage lille lækker

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

1 Kommentar

  • Svar Hanne 5. oktober 2016 at 11:23

    Det er da fantastisk. Tænk at få en kage, der er helt min egen. Tusind tak for det. Jeg tænker også på din far denne dag, det vil vi nok begge blive ved med. Knus

  • Skriv en kommentar