Vægtæppe i macramé fra svenske La Bohème.
DIY, Til væg

Macramé til væggen

Vægtæppe i macramé fra svenske La Bohème.

Vægtæppe i macramé fra svenske La Bohème.

Andet end bare planteophæng

Yes, de fleste har efterhånden knyttet et bette planteophæng i nogle snore og hurra, så kan man lave macramé. Men de færreste kan lave de flotte vægdekorationer i macramé som f.eks. La Bohème fra Sverige. Designeren Lotten laver de smukkeste vægophæng i tynde råhvide snore på en grov gren. Naturen smelter sammen med teknikken, og der opstår en harmoni mellem materialerne.

Jeg havde fornøjelsen af at møde Lotten på den svenske messe Formex i august. Hendes vægtæpper fascinerede mig meget. Hver gang jeg studerede dem fandt jeg nye detaljer i måden hun havde knyttet tæppet på.

Macramé som kunst

Der er masser af teknik i måde at knytte på, og jeg har stor respekt for Lottens evne til at holde overblikket over de mange tråde. De fletter sig ind i mellem hinanden både glatte flader og flettede stykker, på tværs og i lag.

Er du én af dem, der ikke har nået at lave et planteophæng endnu, så laver Lotten nogle fine nogle, der er monteret på en gren og har et lille “tæppe” som baggrund for planten. Et super fint og anderledes planteophæng.

Priserne for tæpperne er fra ca. SEK 1200,- De er prisen værd – små kunststykker. De vil komme endnu mere til deres ret mod en f.eks. grå væg…

Prøv macramé

På La Bohèmes hjemmeside kan du købe materialerne til selv at prøve dig med macramé. Hun har mange forskellige farver tråd og også vedhæng til hvis man vil knytte smykker.

Balsalen i Århus afholder workshop for både begyndere og øvede ud i macramé-kunsten d. 19. og 20. nov. i samarbejde med Frosta Design, der sjovt nok også er fra Sverige.

– Monica Weidemann

macrame laboheme lotten vægdekoration vægtæppe knytte anderledes dekoration svensk designer2

macrame laboheme lotten vægdekoration vægtæppe knytte anderledes dekoration svensk designer mowe design diy interiør2

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar