Er det OK at tage betaling for sin arbejde på en blog?
Århus, Badeværelse, Børn, DIY, Formland, Køkken, Opskrifter, Soveværelse, Stue, Til dig, Til væg, Uderummet

Reklamefri blog!

Er det OK at tage betaling for sin arbejde på en blog?

Er det OK at tage betaling for sit arbejde på en blog?

Ingen sponsorerede indlæg

Ja, egentligt kunne vi da lade overskriften stå som den fulde tekst. For så enkelt er det! Vi ønsker ikke at vurdere, hvorvidt nogle skal have lov til at købe sig ind i vores univers. Det er vores! Det er produkter og designere vi kan lide. Vi modtager derfor ikke betaling eller produkter i forbindelse med at vi skriver et indlæg.

Og hvorfor dog ikke? Er det ikke hele pointen med en blog at man får ting og penge for at skrive om andres ting? Jo, det er der jo nogen, der synes. Vi er ikke enige når det gælder vores blog. Vi synes, at MoWe design skal være troværdig i sine anmeldelser, så når en læser ser at vi har omtalt noget, så er det fordi, at vi virkelig godt kan lide det. Ikke fordi vi er blevet betalt for, at kunne lide noget eller nogen.

Vi er flere gange indenfor det seneste halve års tid blevet konfronteret med bloggere i ind- og udland, der går til bekendelse og indrømmer, at den verden de fremviser, ikke er virkelighed. At de har løjet om deres liv, og over for læserne, synes vi er helt uacceptabelt. Men sådanne bloggere vil der altid være. Og de trækker desværre de dygtige, seriøse og ærlige bloggere med ned i sølet.

OK med betaling for blogomtale

Vi håber med dette budskab at være med til at afmystificere denne mærkelige verden Blog-land er. Vi ved at mange af vores blog-kollegaer synes at udmeldingen er kontroversiel, og hvad de gør må være for deres egen regning. Nogle lever at at skrive på deres blog, og derfor er det naturligt at de vil kræve betaling for at skrive om produkter og producenter. Det har jeg fuld forståelse for.

Og de skal betales ordentligt! Ikke noget med en ansigtsmassage de alligevel skal beskattes af for at have omtalt din kosmetolog salon! Giv de dygtige bloggere lidt mere respekt! Der er masser af dem indenfor de forskellige grene af bloggere.

Give aways

Vi vil godt kunne finde på i samarbejde med en designer/virksomhed at lave en give away til en af vores læsere. Men det er ikke noget at vi gør for selv at modtage gaver. Vi vil gøre det for at kunne glæde en læser med en gave, som vi kan stå inde for. Det vil ikke ske tit, for det tror vi at folk bliver trætte af i længden. Også selvom det kommer dem til gode.

Ja, vi har modtaget gaver fra producenter, hvor vi har omtalt deres produkter. Men det er gaver vi ikke har aftalt at få. Nogle gaver har vi sagt nej tak til dem. Og så er det måske kun 1% af de omtalte designere, der har givet os en ting i ren skær glæde over at vi deler deres glæde for deres produkter.

Troværdige bloggere

Og er vi så ærlige, eller er det bare noget vi har skrevet, fordi vi håber på opmærksomhed – 15 minutters berømmelse? Det kræver en accept fra vores læsere om at det vi skriver må være rigtigt. Vi skal arbejde ud fra de regler vi netop har sat op for os selv: at vi ikke indgår aftaler med et firma om at omtale deres ting. Og I læsere skal tro på det.

Og nej, vi har ikke behov for at være berømte! Hvis vi havde sådanne behov, så ville I have set langt flere indlæg fra vores private hjem og ikke mindst billeder af os selv i en form for selv-promovering.

En seriøs hobby

Vi vil fortsat have lov til at være begejstrede for design og forhåbenligt kunne begejstre andre. Bloggen her er et kreativt fri- og hobbyrum og det skal den blive ved med at være. Men tag ikke fejl af, at det vi laver, tager vi seriøst!

Om det altid vil være sådan, at vi ikke vil tage betaling? Det er svært at sige, men sådan er det, indtil vi fortæller noget andet. Vi har et brændende ønske om klarhed og en større gennemsigtighed omkring online marketing. Det kunne være super interessant om der på et tidspunkt kommer en form for mærkning, som man kan få som blogger, hvis man lever op til visse krav. På den måde vil læserne bedre kunne stole på de skribenter.

Det var ordene. Vi håber at kunne sætte nogle tanker i gang hos bloggere og ikke mindst hos læserne. De må gerne være mere kritiske i forhold til de indlæg, der kommer på de mange eksisterende blogs. Vi bloggere (både på nærværende og andres blogs) skal huske os på hvad der er vores udgangspunkt for at skrive. Det er oftest en passion omkring noget uanset om det er strikkeopskrifter, mad, sine børn eller som her bolig og design.

Vi håber ikke at det har skræmt nogle læsere væk. Vi vil fortsat dele vores interesse for indretning og designere med jer.

– Monica Weidemann

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar