Køkken

Smukke strikkede karklude

[fb_button]klud

Strikkede karklude

Indrømmet det er ikke så tit at jeg tænker på mine karklude som noget der er smukt. Men nu er jeg efterhånden ved at have hørt historien om hvor forfærdelig microfiberklude er ved miljøet. Årsagen findes i at der ved opvridning og vask frigøres mikroskopiske små partikler, der skylles ud og gennem en længere rejse ender i havene. Her sluger fisk dem, så de små mikrofibre ender på middagsbordet og vi mennesker får “fornøjelsen” af at sidde og spise ufrivilligt plastik. Det er simplethen ikke muligt at rense partiklerne op inden de skylles ud med vand, og derfor er mikrofiberkarklude noget møg!

Recycle er sejt

Jeg har i et stykke tid udskiftet min klude med håndstrikkede varianter i bomuld (det er der måske også noget skidt at sige om, men i forhold til plastikpartiklerne i havet, så vinder bomulden her). Men min tålmodighed er ikke rigtigt til at få strikket alle mine klude selv. Derfor blev jeg vældig begejstret da jeg så The Handmakerlines klude. De er strikket af gamle jeans og er dermed også genbrug. Kan man være meget heldigere?! Igen set i forhold til plastikpartikler i havet og rovdrift på bomuldproduktion… Se det synes jeg er en god historie, et godt produkt og en renere samvittighed.

Og de er super pæne og fås i flere farver. Perfekte til en værtindegave, en Fars dags-gave til din mors “opvaskemaskine” eller bare til dig selv, så noget der ellers er forbundet med at være kedeligt og grimt kan blive ophøjet til at være lækkert design.

Pris for 3 stk. kr. 150,-

– Monica Weidemann

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar