Hvis du ikke har meget plads på gulv eller jord så kan et plante ophæng være en fin måde at udsmykke med.
DIY, Køkken, Stue, Uderummet

DIY: Planteophæng

Hvis du ikke har meget plads på gulv eller jord så kan et plante ophæng være en fin måde at udsmykke med.

Lav dit eget planteophæng.

Det er blevet 1. December og vi skyder i dag vores DIY julekalender i gange. Vi glæder os til at vise og give jer en masse fine og gode ideer til anderledes julepynt og fine gaveideer som du selv kan lave – endda sammen med børn.

Første DIY er et plante ophæng lavet af cykelslange – en rigtig god gave som kan bruges både inde og ude da den sagtens kan holde til vand og samtidig kan du vande din plante mens den stadig sidder i ophænget.

Alt du skal bruge er:
1 cykelslange (kan fås gratis hos mange cykelhandlere)
1 god saks.

To do:

IMG_7465

1. Klip cykelslangen over 1 gang så du får et langt rør og buk den i toppen så rørerne bliver lige lange.

IMG_7466

2. Klip et lille ekstra stykke af hvert rør og bind det ene stykke rundt om rørerne i toppen. Her vil du efterfølgende have mulighed for at hænge opgænget i en krog.

IMG_7468

3. Start med at klippe det ene rør i 4 stykker – klip dem et par cm fra snoren du lige har bundet i toppen. Klip herefter det andet rør på samme måde.

IMG_7470

4. Rørene behøves ikke at blive klippet lige brede. Men pas på ikke at lave dem alt for smalle da de vil kunne gå i stykker når der hænges noget meget tungt i.

IMG_7471

5. Cykelslangen skal nu se sådan ud og du er klar til at gå videre. Det er en god idé at sætte ophænget fast i et dørhåndtag, stol eller andet nu, da det eller vil blive svært at få ophænget til at makke ret.

IMG_7473

6. slå en enkelt knude i toppen ved at tage to stykker cykelslang ved siden af hinanden. Derved får du 4 knuder til sidst.

IMG_7474

7. Knuderne kan justeres op og ned som man ønsker. Man kan også godt lave en dobbeltknude hvis man ønsker – husk blot på at ophænget vil blive en smule mindre jo mere slange du bruger.

IMG_7475

8. Derefter går du ned på midten af cykelslangen. Her tager du 2 stykker og laver en knude. Disse to skal være siden af hinanden, men det skal ikke være dem som er bundet sammen i den første knude du lavede i toppen.

IMG_7480

9. Når du har lavet knude på dem alle skal du have 4 slutninger. Her kan du igen lave en dobbeltknude hvis du ønsker.

IMG_7481

10. Sidste step er at tage det lille stykke cykelslange du klippede af i starte og binde i bunden. Du samler alle slangerne til et bundet og du skulle derefter gerne få et resultat som på billedet.
Herefter sætter du en fin potteplante i ophænget og du kan justere på knuderne ud fra om planten er stor eller lille og hænger ophænget op.

Rigtig god fornøjelse

– Ida Riisom

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar