DIY, Til dig

DIY: Nøglering i læder med frynser

nø1De er ikke til at komme uden om dennne vinter; frynserne. Vi nævnte det allerede med kvastene, men i læder ses de på tasker, punge mm. Derfor får I idag en DIY på en nøglering i læder med frynser.

Det skal du bruge:

Et stykke læder – ikke for kraftigt (kan som regel købes i en hobbyforretning) Mål længde ca 20-25 cm, bredde 9-10 cm.

Saks

Kraftig kontaktlim

En lædersnørre, f.eks. denne fra CC Hobby.

1-2 træperler med hul på min. 2 mm

Lille karabinhage eller ring til nøglerne

Sådan gør du:

Klippe frynserne på den lange led af læderet. Undlad at klippe hele vejen “igennem” men stop 1.1,5 cm fra den øvre kant. Fortsæt langs hele stykket.

nø2

Klip den ønskede længde snøre af og sæt en perle i hver ende af lædersnoren. snoren ligger du således at enderne med perler kommer til at gemme sig mellem frynserne. Perlerne er med til at forhindre snorene i at ryge ud af nøgleringen. (Obs! på billedet bandt jeg blot en knude på lædersnoren, men jeg vil anbefale at sætte perler på enderne i stedet.)

Ønsker man at have en karabinhage eller bare en almindelig nøglering i, så sæt det på snoren nu. Vær opmærksom på at det sidder i den rigtige ende inden du ruller. Det er trods alt ikke meningen af nøglerne skal sidde inde i frynserne.

 

nø3

Put lim på langs indersiden af det læder der ikke er klippet i. Husk at når man ruller læderet sammen vil overskydende lim blive presset ud, så smør ikke for meget på. Det er vigtigt at bruge en kraftig lim. Det er som regel ikke det mest børnevenlige… Hvis I forstår den.

nø4 nø5

Når frynsevedhænget er rullet stramt sammen, kan man skulle holde det lidt for at det ikke ruller sig ud igen. Man kan evt. binde en lille snor omkring for at holde den sammen til den er tør.

God fornøjelse!

– Monica Weidemann

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar