Tortana er et brød med fyld - jeg har dog lavet en mere familievenlig ét af slagsen. Brødet formes traditionelt set som en cirkel men kan kan sagtens spises selv om brødet "bare" er formet som et almindeligt aflangt brød eller en hestesko.
Opskrifter

Tortano

Tortana er et brød med fyld - jeg har dog lavet en mere familievenlig ét af slagsen. Brødet formes traditionelt set som en cirkel men kan kan sagtens spises selv om brødet "bare" er formet som et almindeligt aflangt brød eller en hestesko.

Tortana er et brød med fyld – jeg har dog lavet en mere familievenlig ét af slagsen. Brødet formes traditionelt set som en cirkel men kan kan sagtens spises selv om brødet “bare” er formet som et almindeligt aflangt brød eller en hestesko.

Tortano er et typisk italiensk brød med fyld. Oftest æg. Den version er vi ikke så glade for herhjemme, så i stedet fylder vi skinke, revet ost og enten basilikum eller spinat i. Der er perfekt til at have med i madpakken eller en picnic.

Opskrift:

30 g gær

6 dl lunkent vand (gær udrøres i vandet og resten af ingredienserne til dejen røres i og æltes grundigt)

3 spsk. olivenolie

2 spsk. honning

3 tsk. salt

5 dl durumhvede (kan evt udskiftes med grahamsmel, hvis man synes brødet er for lyst)

8 dl almindeligt hvedemel

Dejen skal hæve 1 time, hvorefter den rulles ud i ca 0,5-1 cm tykkelse. Lav fladen aflang. Her efter fordels nedenstående.

Fyld:

2 store håndfulde spinat eller en stor dusk frisk basilikum

1 spsk. olie, og en anelse salt og peber (til at stege spinat i – udelades ved brug af basilikum)

100 gr. revet mozarellaost (der fordeles hen over spinat/basilikum)

14 skiver luftørret skinke – brug evt parmaskinke (skinken lægges oven på det andet fyld.)

Rul nu dej og fyld sammen som en roulade. og læg dem på bagepladen. Efterhæv ca 30 min, hvor efter du sætter det hele i en forvarmet ovn.

De første 5 min af bagetiden er ved 250 grader. Derefter sænkes temperaturen til 200 grader og brødet bages her i ca. 30 min.

Jeg pyntede brødet med små duske af persille, der var sat i dejen. Fyldet kan også varieres. F.eks. soltørrede tomater i olie, blandet med fetaost og persille.

God fornøjelse!

– Monica Weidemann

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar