Bjørne er en stor del af Maries fine illustrations reptoire.
Interview

Designerstafet – Marie Zeuthen

Bjørne er en stor del af Maries fine illustrations reptoire.

Bjørne er en stor del af Maries fine illustrations reptoire.

Når man som mig hedder Bjørn til mellemnavn kan man ikke andet end forelske sig en smule i Marie Zeuthens fine illustrationer med præcis dette dyr. Men det er ikke kun bjørne man kan opleve i hendes fine univers.
Dyr er dog et gennemgående tema, og kombinationen af at hun både laver sort/hvide illustrationer og de noget mere farverige er super fed.

Marie fik sendt designstafetten videre fra Johanna Magoria som svarede på de 5 spørgsmål i sidste uge.
Her kan du se hvad Marie har svaret.

Hvad er din største styrke som designer?
Min største styrke er når jeg eksperimenterer og finder på nye og anderledes tegneteknikker. Jeg er vild med at blande forskellige materialer, f.eks. sæbebobler, blæk og salt.
En anden af mine styrker er at undervise børn og unge i illustration og kunst, og få deres kreative evner til at spire. Jeg arbejder som illustrator og så er jeg billedskolelærer på Billedskolen Horsens, hvor jeg også er projektmedarbejder på DM i tegning.

Hvad er dit bedste design?
Mine illustrationer til illustrationsbutikken CMYKkld på Nørrebro, hvor jeg har været tilknyttet i 4 år. Jeg laver nye illustrationer til butikken to gange om året og har været med i flere udstillinger der. Lige nu arbejder jeg på en udstilling sammen med en anden illustrator, udstillingen skal være færdig i januar.

Hvad inspirerer dig mest lige nu?
Når børn og unge tegner. Jeg finder stort inspiration i mine billedskoleelever og deres evne til at eksperimentere og finde på nye teknikker. Børns åbenhed overfor den kreative proces er meget inspirerende. Jeg har netop undervist 13-17 årige på Billedskolen Horsens’ Sommercamp, og jeg er dybt imponeret over de unges talent og tegnemæssige niveau.

Hvilket designprodukt ville du ønske du havde designet?
Bogen “Where The Wild Things Are” af Maurice Sendak, jeg er helt vild med bogens univers. Sein

Hvilken designer vil du give stafetten videre til og hvorfor?
Så vil jeg gerne sende den videre til Sein.dk – min kærestes firma, som han har sammen med to andre fra Designskolen Kolding. De er industrielle designere og deres design er meget råt, enkelt og grafisk.

En smuk illustration i smukke blå farver.

En smuk illustration i smukke blå farver.

En fin sort/hvid bjørn, med et fint "barnligt" touch.

En fin sort/hvid bjørn, med et fint “barnligt” touch.

Er du mere til et farverigt look er det denne illustration af Maries fine bjørne du skal gå efter.

Er du mere til et farverigt look er det denne illustration af Maries fine bjørne du skal gå efter.

"Finanskrise".

“Finanskrise”.

Marie har også lavet illustrationer til børnetøjsmærket Soft gallery.

Marie har også lavet illustrationer til børnetøjsmærket Soft gallery.

Til en indisk fabel har Marie Illustreret bl.a. dette billede.

Til en indisk fabel har Marie Illustreret bl.a. dette billede.

Til en udstilling hos CMYK  kunne man se denne fine hare.

Til en udstilling hos CMYK kunne man se denne fine hare.

"Alt bliver oplyst" hedder bogen Marie lavede illustrationer til.

“Alt bliver oplyst” hedder bogen Marie lavede illustrationer til.

Du kan se flere af Marie fine illustrtioner på hendes blog her.
Hvis du ønsker at have en af maries illustrationer i dit hjem kan de købes her.

Følg Marie på instagram @m_zeuthen.

-Ida Riisom

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar