I'm one proud kokedama mama.
Århus, Stue

Moskugler

I'm one proud kokedama mama.

I’m one proud kokedama mama.

Kokedama er det officielle navn på plantekuglerne der kan hænges op. De er super populære lige nu i indretningen. De laves primært i to varianter – enten med kokosspåner eller med mos omkring kuglen.

Jeg har længe gerne ville prøve at lave én og fik for nyligt muligheden hos århusianske Plukk.

Hun har udviklet sin egen teknik, der giver en god stor kugle, der kan holde godt på fugten til planten. Jeg er selv pivstolt over mit endelige produkt.

Skulle du have lyst til også at prøve at lave din egen moskugle/kokedama, så er det muligt hos Balsalen senere i juni. Balsalen afholder i samarbejde med Sacha Julie Bechtle fra Plukk en workshop onsdag d. 24. Juni kl 19-21.30. Køb billet til arrangementet her.

Undrer du dig over hvad forskellen på Plukk og Planteplaneters er, så er det indpakningen og ophænget. Min første tanke var at der ikke kunne være den store forskel på dem. Men jeg tog fejl. Planteplaneter har en stav til ophæng monteret i kuglen. Jorden er pakket ind i noget kokos og fremstår mere brun, men også mere kompakt end Plukks. Hver især er de meget smukke!

– Monica Weidemann

Moskugle med sukkulent.

Moskugle med sukkulent.

Kokedama fra Plukk

Kokedama fra Plukk

Sådan ser det ud når Planteplaneter laver en kokedama.

Sådan ser det ud når Planteplaneter laver en kokedama.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

 • Svar Christina Schmidt 1. marts 2016 at 20:32

  Hej 🙂 De er simpelthen så fine <3 Jeg har selv eksperimenteret med at lave mine egne kokedama og nu hænger de overalt i min lejlighed. Jeg undrer mig over hvordan du monterer lykken i planten der hænger i wiren? Sidder den fast i snoren eller indeni kuglen.

  • MoWe design
   Svar MoWe design 1. marts 2016 at 20:40

   Hej! Tak, for respons! Løkken er en del af lukningen omkring planten. Lukket med en “klemme” på wiren. De er super smukke at have hængende . Et smart alternativ, hvis man har store vinduer uden karm 😉 /Monica

  Skriv en kommentar