Bestemt en smart måde at handle på - omvendt auktion, der giver dig mulighed for at spørge en bred vifte af forhandlere om den bedste pris.
Tilbehør til bolig

Bestem selv prisen

Bestemt en smart måde at handle på - omvendt auktion, der giver dig mulighed for at spørge en bred vifte af forhandlere om den bedste pris.

Bestemt en smart måde at handle på – omvendt auktion, der giver dig mulighed for at spørge en bred vifte af forhandlere om den bedste pris.

Altså næsten!

Har du hørt om en omvendt auktion? Princippet er, at man tilbyder en pris for et produkt efter eget valg, og så kan sælger beslutte sig for, om de vil sælge til den tilbudte pris. Altså sådan lidt ala når du køber via Den Blå Avis. Bare med nye ting, reklamationsret, mulighed for fortrydelse og en kundeservice. Det hele foregår online, så man ikke skal ud til forhandlerne og igennem en længere salgstale. Du ved jo hvad du vil have!

Det er smart! Og fedt! Det er Bestemt.dk.

Jeg kan selvfølgelig godt have min overvejelser omkring, hvor vidt at et produkt devalueres ved at de store designikoner (Svanen, Ægget osv.) bliver billigere i denne form for handel. Mister de status og symbolværdi?

Jeg tror ikke, at designklassikerne nogen sinde vil blive så billige, at alle og enhver får råd til dem. Så devalueres deres ikonstatus pga pris, er det fordi producenten selv vælger at sælge dem i lavprisvarehuse; BILKA, Fleggaard osv. Designelskere vil ikke gå på kompromis med navn og oprindelse, og derfor vil kopier heller ikke være noget, som giver anerkendelse at have stående. Designelskere vil have originaler, fordi de er noget særligt. De indeholder den ånd designerne har tiltænkt dem – en autenticitet. Det vil en kopi aldrig gøre.

Men hvorfor er det, at helt almindelige danskere ikke har mulighed for at købe de danske designklassikere? De er slet og ret for dyre. Men hvorfor er de det? Er det prisen, der er med til at opretholde deres ikonstatus? Hvordan kan det være at en stol som Ægget skal koste det samme som en lille familiebil? Skyldes det de høje danske lønninger til dem, der laver Ægget? I så fald må det være til direktørerne, for så vidt jeg er orienteret laves flere af designklassikerne i Polen.

Hvad er det jeg ikke forstår? For der må helt klart være noget jeg ikke forstår. Jeg undrer mig over de høje priser, for jeg nægter at tro på at Æggets kvalitet er forfærdeligt meget bedre end den stol jeg kan købe fra en dansk producent ala Kebe i Hornslet.

Ret enkelt, men meget smart koncept.

Ret enkelt, men meget smart koncept.

Jeg ved at flere producenter i branchen ikke bryder som om det nye koncept. Jeg sendte derfor en mail til Fredericia Furniture (producerer Børge Mogensen, Nanna Ditzel m.fl.), hvad deres holdning var til det nye forhandlingskoncept. Har aldrig hørt fra dem. Men jeg ville så pokkers gerne have hørt deres holdning.

Måske nogen kunne have givet mig en viden, der gjorde det nemmere at forstå hvorfor, man skal betale mere end 90.000,- for Ægget i læder?

Og så stiller jeg mig selv 10.000-kronersspørgsmålet: Vil jeg have Ægget stående? Nej ikke lige Ægget, men måske nogle af de andre ikoner. Men kun måske. For hele min DNA skriger på at hylde nyt design. Finde produkter og designere, der er på vej frem. Og mange af dem hylder designklassikerne, og det vil jeg også gerne være med til.

Heldigvis finder jeg også de møbler hos Bestemt.dk; NORM Architects, byKATO m.fl. Men selvfølgelig har de også Ægget! Skal du se andre møbler med vilde priser, så se f.eks. Bamsestolen her.

Hånden på hjertet: jeg har ikke prøvet konceptet endnu, men det skal jeg! Næste gang jeg skal have noget til boligen.

Som noget helt nyt er Bestemt.dk ved at udvikle den samme salgsplatform til smykker. Så nu er der simpelthen ingen undskyldning for ikke at gå ind og tjekke det ud!

Hvad tænker du om konceptet?

– Monica Weidemann

Skulle jeg have en klassiker stående skulle det være i et mix med nyt design.

Skulle jeg have en klassiker stående skulle det være i et mix med nyt design.

Nye designs og ikoniske klassikere.

Nye designs og ikoniske klassikere.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

4 Kommentarer

 • Svar Tonny N Jensen 12. maj 2015 at 20:44

  Må jeg spørge om, hvem der skal have udgiften der er forbundet med at kunden skal prøve møblet, se kvaliteten osv. Jeg mener, at mange slutbruger, ønsker at se møblet får de køber dette. vedr. dit eksempel, med ægget tja. mange ting såsom Appel laves i lavt lønsområder og sælges dyrt i marked. Dette er jo udbud og efterspørgelse der i sidste ende afgøre prisen. Jeg mener at dette firma du præsenterer kun kan eksisterer så længe andre tager udgiften til at fremvise møblerne. Sidst men ikke mindst, hvor meget skal i tjene – jeres eneste udgift er jo en hjemmeside.

  • MoWe design
   Svar MoWe design 14. maj 2015 at 8:03

   Tak, for din respons Tonny!

   Du har helt ret. De fleste vil gerne prøve et møbel før de køber det. Men mange af de samme forretninger, der har møblerne stående er de samme der byder ind på købsaftalerne hos Bestemt.dk. Dette firma er jo ikke dem der køber møblerne hjem, men de er et forbindelsesled mellem forhandlere og købere.
   Når produkter laves i lavtlønningsområder, så synes jeg faktisk det bør komme slutbrugerne tilgode. Det gør det absolut ikke i dit nævnte eksempel; Appel. Køber jeg alligevel iPhone? Ja. Der er stadig masser der køber dyre designermøbler selv om prisen er høj. Men hvor blev tanken om design til folket af? Mange af de store designere fra 1950’erne og 60’erne designede ud fra en tanke om funktionelt design til danskerne.
   Jeg er nok lidt mere pragmatisk anlagt (måske har jeg boet i Jylland for længe) men kan jeg få en rabat og finde et sted hvor jeg nemt kommer i kontakt med og kan forhandle med mange forhandlere, så vil jeg vælge den løsning.

   Lad mig pointere at jeg hverken er på lønningsliste eller på anden måder belønnes for at skrive denne artikel.

   Hav en god dag!
   Monica

 • Svar Victoria Trolle-Millbrath 5. juli 2015 at 13:39

  Det kan godt være at ægget er et stilikon, men som stol er den umulig, hvis man har bare en antydning af et rygprolem. Og da man regner med, at ca. halvdelenaf landets befolkning har det, så kald dog den stol for en “pralstol” i lighed med de gamle sønderjyske vitriner, der blev kaldt pralskaf.

  • MoWe design
   Svar MoWe design 5. juli 2015 at 22:49

   Ha ha ha ha ha, helt enig;)

  Skriv en kommentar