Skriv på din potteskjuler, hvornår den enkelte plante skal vandes. Planten her er min egen, men vi gjorde det samme hos Emma og Nicolai.
Stue

Trend: grøn bolig – nemme planter

Skriv på din potteskjuler, hvornår den enkelte plante skal vandes. Planten her er min egen, men vi gjorde det samme hos Emma og Nicolai.

Skriv på din potteskjuler, hvornår den enkelte plante skal vandes. Planten her er min egen, men vi gjorde det samme hos Emma og Nicolai.

Har du svært ved at holde liv i dine planter? Så læs med!

Man kan ikke komme uden om den helt store grønne trend, der ses lige nu. Grønne planter i boligen. Har du ikke allerede et par planter, så få det! Ikke bare fordi du skal være med på moden, men fordi at det bringer liv til din bolig. Planter kan noget, som billeder, puder og andet tilbehør ikke kan. Og så er der en underliggende signalværdi i, at man kan tage sig af noget og ikke mindst holde det i live…

Og så ved jeg godt, at der er mange, der har opgivet at holde liv i deres planter. Men hvad havde de egentligt forventet? At planter ikke skulle vandes? Eller at planterne skulle stå i konstant vand?

Der er planter, der er nemmere at passe end andre. Det er ikke raketvidenskab at have planter, men har man lidt problemer med at holde liv i planterne, så kan man med fordel vælge kaktusser eller sukkulenter. De sidste refererer til planter, der oftest har lidt tykkere blade (de indeholder mere vand og kan klare sig uden at blive vandet i kortere perioder). Sukkulenter er bl.a. Aloe Vera. Kaktusser har det fint med sollys, men sukkulenter vil gerne undgå for meget direkte sol.

Aloe Vera

Aloe Vera

Som tommelfingerregel skal du vande 1 gang om ugen. Og her kommer mængden helt an på, hvor stor planten er. Jeg har set mennesker, der tager planten og sætter i en spand med vand. Vandet går til midt på urtepotten. Efter en halv time tager de planten op igen og sætter tilbage i deres skjuler. Så undgår man at de står og “søber” i vand, og dermed drukner. Andre hælder op til underpotten er fyldt op.

Om sommeren kan man med fordel vande 2 gange om ugen. Ligesom at vi mennesker tørster lidt ekstra i sommervarmen, gør vores planter det også.

Hos Emma og Nicolai gjorde vi det, at vi købte en potteskjuler med en let ru overflade (Mandel, IKEA. Pris fra kr. 12,-). Den kan man skrive på med tavlekridt. Hos Emma og Nicolai blev det til : “Vandes hver mandag” så deres nye palme ikke lige foreløbigt tørrer ud eller drukner. Mange mennesker har en bestemt dag, de gør rent/støvsuger på i deres bolig. Man glemmer sjældent at det f.eks. er hver mandag man støvsuger. Gør det til en del af den vane at give planterne vand samtidigt.

Derudover har Emma nogle orkidéer, der er pæne når de blomstrer. De er bare så forfærdeligt kedelige at se på, når de ikke gør. De blev sat tæt sammen, så de ved hinandens hjælp, kom til at synes af lidt mere. En enkelt havde endnu blomster. På den måde, kom de 3 potter, hvoraf 2 kun var med blade, til at se ud som en stor plante. Vi satte dem i et nordvendt vindue. I de næste par måneder skal de på en tørkekur, hvorefter orkidéerne skal have rigelige mængder med vand og evt lidt gødning. Så skal der nok komme blomsterranker igen. Orkidéer skal helst pines voldsomt for at sætte blomster.

Skriv endelig, hvis du vil have råd til planter i din bolig.

Mandel potteskjuler fra IKEA.

Mandel potteskjuler fra IKEA. Fås i flere størrelser.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

2 Kommentarer

 • Svar Camilla Julie 12. februar 2015 at 11:11

  Sikke nogle dejlige billeder 😀
  Jeg elsker ideen med at skrive på potten, hvornår den skal vandes!

  Kig gerne forbi:
  http://dreamydelights.bloggersdelight.dk/

  • MoWe design
   Svar MoWe design 12. februar 2015 at 11:14

   Tusind tak, Camilla Julie! Det vil jeg gøre:)

  Skriv en kommentar