Origami i billedform fra Kirse aka Katri.
Århus, Til væg

Origamibilleder fra Kirse

Origami i billedform fra Kirse aka Katri.

Origami i billedform fra Kirse aka Katri.

Det vrimler med grafisk kunst og plakatdesign i indretningen lige nu. Jeg begejstres tit, men det er utroligt sjældent at jeg hiver muldvarpeskindet op, for at købe. Når jeg skal købe skal det være noget helt særligt. Noget, der fanger mig, inspirerer mig, giver mig lyst til at kigge på billedet i længere tid. Det skal pirre min nysgerrighed.

Det må man sige at Kirse gør med sine billeder. Det ligner nærmest origami i en billedramme. Det er den måde jeg bedst kan beskrive det på. Som om der er lagt utroligt mange nip-nappere ved siden af hinanden. Finten er bare at papiret er de koordineret i farve, så de samlet giver en helhed, og et billede af f.eks. en vase med blomster.

Motiverne veksler mellem sarte pasteller i farvemønster over til mørke farver i renæssance motiver af store tunge roser i vaser. Hver gang bliver jeg fanget af teknikken. Stirrer på en lille fold og som med impressionisternes maletknik (*, så giver en lille flig af billedet ikke mening – man skal træde et skridt tilbage for at se det i sin helhed.

Bag Kirse står 23-årige Katri, der er født og opvokset i Riga, Letland. Som 18-årig rejste hun til Danmark for at læse. Og hun blev hængende her i Århus, hvor hun bruger sin rødder, sin danske uddannelse og hverdag som inspiration til sine designs.

You are more than you think.

You are more than you think.

Kan man sige at man brænder for papir? Katri gør i hvert fald og hun siger selv om sit arbejde:

The technique was something I came up with while at my second year in Denmark. I have been dabbling with paper design for quite some years before I created this technique. It also takes time to perfect, and quite rarely, but I do change it up. 

The change usually comes naturally if the visual design of the piece asks for it. At this point, folds are created in three types of folding techniques, last of which wasn’t really introduced to public yet, but is very exciting, trust me, it’s double sided!

Første gang jeg stødte på Kirse var i TANK (Mejlgade, Århus). TANK handler med grafisk kunst og billedlige udtryk der ligger i grænselandet mellem kunst og design. Indehaveren fascineres også af den flotte papirteknik, som Katri selv har udviklet.

Inspirationen til sine ting finder Katri i sine omgivelser; bøger, blomstermønstre og især samtaler med andre mennesker. Det sidste fremhæver hun som særligt vigtigt for hende, da det ofte giver de bedste idéer. Du kan følge med i hendes mood boards via hendes blog, facebook eller på Pinterest.

Billede af statue med neopink bagside på papirdelene.

Billede af statue med neopink bagside på papirdelene.

(* Impressionisterne malede med en teknik, der gjorde at når man kom tæt på billederne/tog et lille udsnit, så kunne man ikke se hvad det skulle forestille. Først når man fik det lidt på afstand, kunne man se helheden. Claude Monét (ham der malede en pokkers masse åkander) er et godt eksempel på det.

Bogstaveplakat i ny form.

Bogstaveplakat i ny form.

Billeder fra Kirses blog og moodboard.

Billeder fra Kirses blog og moodboard.

kirse6 kirse7 kirse8 Öèôðîâàÿ ðåïðîäóêèÿ íàõîäèòñÿ â èíòåðíåò-ìóçåå Gallerix (http://gallerix.ru) kirse11 kirse12

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar