Kyskager eller marengs - uanset navnet smager de godt.
Opskrifter

Kyskage med og uden nødder

Kyskager eller marengs - uanset navnet smager de godt.

Kyskager eller marengs – uanset navnet smager de godt.

Det er ikke fordi at vi tit bager sødt, men ind i mellem sker det. Pt har vi fokus på at have børnene med når der laves mad. Og lad mig bare afsløre at det sætter min tålmodighed på prøve. Jeg er nemlig ikke hende overskuds-spelt-moderen, der har en surdej i køleskabet eller selv tager på landet og peger kyllingen ud vi skal have til aftensmad.

Derfor skal det være lidt nemt at gå til. Kyskager er nemt. Og de er nemme at få til at se tjekkede ud!

Opskrift:

3 bægre med past. æggehvider (svarer til 4,5 æg)

300 gr sukker (her valgte jeg udskifte noget at det almindelige sukker med vaniliesukker.  Man kan også tilføje almindelige vaniliekorn i stedet).

1/2 tsk eddike

Evt ca 20 mandler, der hakkes fint og drysses på toppen efter marengsne er sat på bagepapir.

Og så skal der piskes. Min erfaring siger mig, at overarmsmusklen ikke er nok. Frem med noget maskine; Kitchen Aid, elpisker eller lign. Det skal piskes så det er helt stift, hvilket svarer til ca 5 min.

Herefter kan du vælge at putte det i en pose med tyl – så får du de pæne striber i “kyssene” eller også kan du klatte dem på et stykke bagepapir. Stil dem gerne tæt – de hæver ikke.

I ovnen ved 100 grader ca 60-70 minutter. Jeg plejer at bruge varmluft.

Når de er kølet af kan de puttes i en lufttæt beholder. De plejer at holde godt.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar