Hjemmelavet tavle.
DIY, Indretning, Tilbehør til bolig

Emma og Nicolai part 2: tavle og puder

Hjemmelavet tavle.

Hjemmelavet tavle.

Lille budget, få kvadratmeter og velfungerende effekter, var det vi havde at arbejde med da Nicolais og Emmas stue i deres delelejlighed skulle laves om. Når man ikke har råd til en masse kunst til væggene, så er det en nem idé at sætte en stor tavle op, som vennerne kan skrive og tegne på. Vi købte en mdf-plade, som blev malet med tavlelak.

I Silvan var de søde at hjælpe Emma med at skære MDF-pladen til i de ønskede mål, hvilket var hvad der svarer til en dørs størrelse. Pladens tykkelse var den tyndeste de havde hjemme. Uden at udlevere Emma for meget kan jeg vist godt afsløre at hun ikke er verdens mest handy kvinde. Men hun kastede sig ud i at male pladen med tavlelak (brugte en lille malerrulle). Tavlen endte med at få tre gange i alt. Vær opmærksom på de relativt lange tørretider, der er mellem genbehandling og inden man kan begynde at male på tavlen.

Tavlen er hurtigt blevet et sted Emma og Nicolai skriver til hinanden, men også et sted deres gæster skriver/tegner på. Kridt til tavlen er blevet gemt i en lille æske fra Søstrene Grene.

Pris for MDF-pladen og tavlelak ca kr. 400,-

Gråt, hvidt og rosa. Lidt piget, men husets herre skulle have affundet sig med den nye farveskala...

Gråt, hvidt og rosa. Lidt piget, men husets herre skulle have affundet sig med den nye farveskala…

Emma havde lidt problemer med Nicolais sorte lædersofa. Stod det til hende, så var den for længst sendt videre til en værdigt trængende. Men Nicolai insisterede på at den blev stående. Jeg synes det var et fint kompromis mod at Emma, mere eller mindre bestemte hvilke ændringer deres fælles stue skulle undergå.

Så sofaen blev stående. For at bløde lidt op på dens form og det sort og dermed hårde udtryk, så gav vi den en masse puder. Det gav os mulighed for at trække farverne fra billeder i den den anden ende af stuen over til sofaen. Emma har en plakat fra Vissevasse (Kenyapigen) hængende. De bløde dusede farver fik lov at komme over i sofahjørnet via en enkelt pude fra IKEA samt et tryk fra Nanna Kiil.

Puden er i velour og ensfarvet gammelrosa. Den var noget tøset i forhold til Nicolais smag, men den fik lov at titte frem bag nogle grå og mønstrede puder, så den rosa farve ikke blev for dominerende.

Pris for betræk (Sanela) og monteringspude (Fjädrar) kr. 94,-

Derudover havde Emma fået nogle puder i julegave fra bl.a. ILVA. Ved valget af puder gik vi efter at det skulle være blandede materialer, men ikke for spraglede.

Nanna Kiil, Vissevasse og IKEA.

Nanna Kiil, Vissevasse og IKEA.

Plakaten fra Nanna Kiil kom i en ramme fra IKEA og her valgte jeg træ. Træet er med til at bløde lidt op på de kolde sort-hvide-grå nuancer, og der er bevidst valgt træ på bordbenene af sofaborde. Dog har vi valgt at have bordplader i overflader der er nemme at holde ved lige (lakerede eller malede).

Plakat A3 fra Nanna Kiil, pris kr. 150,-

Ribba ramme i træ, pris kr. 159,- (serien har en frapris på kr. 19,-)

Sofa- og sidebord til lænestol er købt i henholdsvis Søstrene Grene og Sinnerup. Samlet pris ca kr. 1000,-

Det er muligt at man ikke føler den samme luksus ved at indkøbe billigt. Der er oftest også en bedre kvalitet når man køber dyrere møbler. Men både Søstrene Grene, IKEA, Sinnerup og sågar også JYSK m.fl. laver nogle glimrende alternativer når pengene ikke er så store. Med tiden kan man opgradere sin møbler og tilbehør. Emma havde mange lækre ting stående i stuen i form af fad fra Lærke Langballe, stage fra NUR o.lign. På den måde er hun allerede godt i gang med at opgradere sine billige løsninger.

Lærke Langballes aflange fad samt en dellevase. Alle fadene er forskellige fra hinanden pga farver samt de dyr der sættes på.

Lærke Langballes aflange fad samt en dellevase. Alle fadene er forskellige fra hinanden pga farver samt de dyr der sættes på.

Nur Pipeline samt bakkerne Tray.

Nur Pipeline samt bakkerne Tray.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar