Color of the Year 2015 fra Guilford Green.
Badeværelse, Børn, Køkken, Soveværelse, Stue

Årets interiør farver 2015

Color of the Year 2015 fra Guilford Green.

Color of the Year 2015 fra Guilford Green.

Pantone har allerede kåret årets farve 2015, og for dem der endnu ikke har set det så er det Marsala, Pantone 18-1438. En mørk rustrød med et strejf af blåt, så den ikke bliver for orange. Den lægger sig godt opad de mørke farver, der dominerer farvekortet i løbet af 2015. Marsala er nem at bruge som kontrast til grønt, gråt eller pastel, hvilket gør den ualmindelig anvendelig i det kommende år.

Men bare rolig. Der er stadig masser af pasteller, og der kommer flere klare farver med i opløbet. Generelt synes farverne at indeholde flere tendenser. Der er noget ro over de dybe farver, og sommeren vil også (lidt usædvanligt) have flere mørke farver som et modspil til alt det lyse.

Jeg ser flere nuancer af sand og beige, hvilket leder tankerne hen på jord.

Grøn er svær at komme uden om, hvilket samtidigt understøttes af tendensen om at bringe uderummet ind og dermed også gøre uderummet til en stue. De grønne farver er til gengæld præget af de lidt dæmpede grønne farver fremfor f.eks. lime.

Og så er der et hav af muligheder for blå farver.

Men husk nu, at ét er en trendfarve, noget andet er at leve med en farve i længere tid. Det er de færreste, der maler stuen én gang om året, så måske bør du tænke dig om en ekstra gang inden du kaster dig ud i at male alle boligens rum i nye farver. Farverne er dem du vil se dominere i tilbehør og de viser samtidigt noget om tendenser. Farver afspejler sindstilstande og dermed kan man se lidt om hvad der er af sociokulturelle trends i samfundet. Er vi meget optimistiske, så ser man ofte at det er klare farver og mange mønstrer får lov at præge indretningen. Specielt da finanskrisen toppede, fik de mørke, grå, hvide, klassiske farver lov til at sætte dagsordnen i boligen. Pastellerne er de forsigtige farver. De er ikke bare forbeholdt børneværelserne, men giver mulighed for at give et lille modspil til alt det mørke vi har omgivet os med.

Få mere inspiration til forårets og sommerens tendens på Pinterest, hvor jeg har lavet et moodboard.

Beige, rosa og sort/mørk grå - så er du godt kørende i den kommende sæson.

Beige, rosa og sort/mørk grå – så er du godt kørende i den kommende sæson.

Mørk sommer.

Mørk sommer.

Grøn og blå.

Grøn og blå.

Pasteller.

Pasteller.

Olivengrøn.

Olivengrøn.

Lyst og mørkt… og is!

Lyst og mørkt… og is!

 

Årets farve 2015.

Årets farve 2015.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar