Tina Rud - indehaver og designer, Paradisco Productions.
Interview, Tilbehør til bolig

Tina Rud aka Karl Lagerfeld

Tina Rud - indehaver og designer, Paradisco Productions.

Tina Rud – indehaver og designer, Paradisco Productions.

Der er noget storslået og pompøst over navnet; Paradisco Productions. Og det er præcis det, Tina Rud vil med sit brand. Der må gerne være højt til loftet, store armbevægelser og en holdning til at alt kan lade sig gøre. Og så en lille smule glitter.

Se den mentalitet er jeg helt forelsket i!

Men når man møder Tina en mandag morgen på en café i Århus, lige efter jeg har smidt trunterne afsted til deres respektive pædagoger, så giver hun også udtryk for en usikkerhed, og en masse refleksioner og en stadig søgen efter at udvikle sig.

Underwatery, Tina Rud/Paradisco Productions.

Underwatery, Tina Rud/Paradisco Productions.

Den pæne pige med en mand i maven

Tina er naboens datter, der med en designuddannelse i rygsækken, har arbejdet mange år i tøjbranchen, men simpelthen ikke kunne lukke af for idéer til bolig og interiør. Det blev ved med at boble, og derfor startede hun i det små, ved siden af det almindelige arbejde.

Naboens datter er lige præcis som man forestiller sig; helt nede på jorden, naturligt smuk og ekstremt rar at være sammen med. Og vi fik vendt verdenssituationen i forhold til at tage springet ud i at være selvstændigt. Man kan føle sig afklaret, til tider endda flyvende, men også meget meget meget usikker på en hverdag med få kollegaer, mange konkurrenter og meninger om, hvad man er, og hvad man ikke er.

Cosmorama, Tina Rud/Paradisco Productions.

Cosmorama, Tina Rud/Paradisco Productions.

Se, det absolut sværeste for mange designere, er at sælge sig selv. Designere er kreative, innovative og skabende. Men de er meget sjældent sælgere. De er oftest meget taknemmelige over den positive opmærksomhed, man giver dem. Hverdagen er bare langt fra sådan, at indkøbere falder på maven over designernes produkter. Og når man nu har et indre hippiebarn boende i maven, der bare vil have at alle er glade, så kan man godt mangle noget “toughness” til de svære salgs- og kritiksituationer. Tina har derfor opfundet sit alter ego, Karl Lagerfeld. På en eller anden måde, så finder Tina sig selv mere rank, når hun finder sin indre Karl frem. Karl sælger! Fordi han kan. Fordi han ikke lader sig påvirke af bemærkninger fra irrelevante mennesker eller er underlagt janteloven.

Inked floor to ceiling poster, Tina Rud/Paradisco Productions.

Inked floor to ceiling poster, Tina Rud/Paradisco Productions.

Arbejde i døgndrift og angst for at fejle

Paradisco Productions har travlt med at udvikle sig. Fra for blot få måneder siden at være en bibeskæftigelse for Tina, er hun nu gået all in på sit brand. Det betyder at bilturen ud i det blå, med sine forældre, er lidt mere organiserede, da der skal besøges evt. forhandlere og samarbejdspartnere. Familien støtter godt op om at virkeliggøre designerdrømmene, og ikke mindst drømmen om at kunne leve af det man brænder for, uden at skulle give køb på sig selv.

Ambitionerne er store og det skal ikke kun være danskerne, der skal have glæde af de forskellige designs Tina laver. Men den absolut største motivationsfaktor er glæden ved at gøre det. Gøre det, man slet ikke kan lade være med. Og lige nu er mulighederne uendelige, og det er svært at slippe computer og andre redskaber i arbejdsprocessen. Nætterne bliver taget i brug. Ikke af nødvendighed, men fordi, hovedet alligevel bobler og arbejder videre selv om Tina har besluttet at holde fri. Vi fik lidt tid til at filosofere over det at balancere arbejdslivet og fritiden, og især at give sig selv fri. Det er jo ikke fordi man ikke vil have fri, men som nystartede vil man gerne bevise sit værd over for branchen, kunder og især de mange mennesker, der bakker én op.

Inspirationen finder Tina især i tøjmoden. Sammensætning af modsætninger, en lille men signifikant detalje, og når der tænkes ud af boksen; anderledes sammensætninger af materialer, mønstre osv. Og det må godt have de store armbevægelser, der gør tingene opsigtsvækkende og grandiose á la Máximo Riera. Han har bl.a. designet en stol, der er smeltet sammen med en blæksprutte og en sofa, der er bygget ind i en flodhest. Ikke ligefrem de mest almindelige former og udtryk for møbler. De ligger i grænselandet mellem kunst og design og giver stof til eftertanke.

Lidt ligesom Tina gjorde hos mig. Tak, for en skøn snak!

Max Rieras blækspruttestol.

Max Rieras blækspruttestol.

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar