DIY: lav selv din ler til julen ophæng eller et dørskilt.
Børn, DIY, Jul, Tilbehør til bolig

En Pinterest opskrift – hvidt ler

Nem hjemmelavet hvidt ler

Pinterest er fedt! Og jeg lader mig jævntligt inspirere at boards med DIY’s til alverdens ting. Men hånden på hjertet, hvor mange af os, får nogen sinde afprøvet opskrifterne? Jeg gør næsten aldrig. Derfor har jeg sat mig for at afprøve nogle af dem her til bloggen.

Er I klar?

Den første er hjemmelavet ler, som kan bruges til bl.a. at lave ophæng af til f.eks. jul, dørskilte mm..

Opskrift og fremgangsmåde lyder nogen lunde sådan her:

1 del skolelim og 2 dele majsstivelse. (Jeg brugte 100 ml lim og knap 2 dl majsstivelse.)

 

 

DIY med børn

Bland det og ælt til det har en blød og ensartet konsistens. Se det lød jo egentligt ret nemt (modsat den med bagepulver, der skulle varmes. Men svær kunne den i øvrigt være? Ret svær, skulle det vise sig…). Op i en skål røg det og ret hurtigt blev “klør 5” taget i brug. Så er det ellers frem med kagerulle, bagepapir+plade til at lægge fra på samt udstikningsforme. Her kan man jo så selv vælge hvor julet det skal være og om man i evt. i stedet skal lave et lille skilt til børneværelset, wc, etc.?

Dejen er nej at rulle ud og arbejde med. Den har dog tendens til hurtigt at føles lidt tør. Jeg lagde en gammel blonde over noget af leret mens jeg rullede det ud og fik derfor et riflet mønster. Det så rigtig godt ud lige da det var lavet. Men i takt med at ornamenterne tørrede, udvidede leret sig en anelse og blondemønsteret forsvandt. Ophængshuller er lavet med en tandstik. Tørretiden varierer alt efter tykkelse, men giv dem ca et døgns tid inden man sætter snor i.

Man vælger selv om de fortsat skal være hvide, eller om man har lyst til at give dem lidt farve med blyant/tusch. Denne del af processen skal dog vente til de er helt tørre.

Udgaven af det hvide ler med bagepulver ville ikke rigtigt lykkedes for mig. Skal ikke helt kunne sige hvorfor, men måske du har mere held med opskriften.

God fornøjelse!

 

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

6 Kommentarer

 • Svar Liselotte / Everyday Couture 14. november 2014 at 11:13

  Fedt og billigt alternativ 🙂

  / Liselotte

  • MoWe design
   Svar MoWe design 14. november 2014 at 13:02

   Præcis, Liselotte! Fimo-ler koster en herregård og dette her er blødere, men ender op med en overflade og udseende som fimo:)

 • Svar Jannie 18. april 2015 at 12:07

  Det er bare så hyggeligt med hjemmelavede ting. Grunden til du ikke kan få bagepulver opskriften til at fungerer, er at baking soda er natron, ikke bagepulver. Håber det kan hjælpe dig lidt :smiley: Jannie

  • MoWe design
   Svar MoWe design 20. april 2015 at 13:40

   Ahhh så blev jeg så meget klogere – svarer det til natron i stedet? Limen fungerde vildt godt og gjorde det nemt for børnene at være med.

 • Svar Camilla 26. november 2017 at 23:48

  Svarer en portion nogenlunde til de figurer du har taget billede af?

 • Svar JP 8. december 2019 at 10:07

  Hej 🙂

  Du blander 100ml skolelim og 2 dl majsstivelse og natron(hvor mange g natron skal der i og varmes??)

  Kan man anvende alt salgs maling til det?

  Jeg glæder mig til at afprøve det og lave vores ny dørskilt!

 • Skriv en kommentar