Indretning, Tilbehør til bolig

ARTTILES – Kompromisløs design og kunst

ARTTILES  når design og kunst går op i en højere enhed.

ARTTILES når design og kunst går op i en højere enhed.

For noget tid siden besøgte jeg de lille kreative arbejdsfællesskab, ARTTILES. På forhånd forventede jeg mig en snak med nogle utroligt dygtige mennesker, og forventningerne blev indfriet på alle fronter.

Trine Galschiøt og Anette Nørmarks faglige tilgang til deres ARTTILES-projekt er muligvis vidt forskellig, men deres kompromisløshed omkring æstetik og kvalitet er ens. Deres baggrund er forskellig, men deres kærlighed til sydeuropæisk flisebelagte mure forener deres formsprog.

De sælger ikke ud af sig selv, vælger nøje deres samarbejdspartnere ud og er ikke bange for at tage afsked med et projekt, der sælger, hvis de synes det er tid til forandring. Det var en enorm befrielse for mig at lytte til Trine Galschiøt i omgivelsernes af hendes og Anette Nørmarks værker. Specielt efter finanskrisen har der været et så stort fokus på øget indtægt, at det virker som om mange designere ikke har været så kritiske i deres salg; skal man udvande sit eget design, og skal man sælge “rø… ud af bukserne” når interessen opstår? Eller skal man bevare kontrollen helt til sidste led og turde sig nej til en forhandler, hvis man ikke synes de har den rette profil?

Ukrudtskunst - mælkebøtte på 2 fliser.

Ukrudtskunst – mælkebøtte på 2 fliser.

ARTTILES har gjort det sidste, hvilket har gjort at jeg stadig oplever en vis præstige i at have netop deres designs og værker i sin bolig. Det er jo ARTTILES! Ikke noget som fås i kædebutikker! På den måde får deres produkter en “i-boende” lækkerhed, som gør at vi forbrugere gider blive ved med at se dem over skulderen. De tør være anderledes og give sig hen til deres egen inspiration og arbejde. Når man vælger et ARTTILES-produkt vælger man samtidigt et lille kunstværk. Og som med mange andre kunstværker er nogle af værkerne mere “massefremstilelde” end andre. Men det bliver aldrig som hos naboen, når man sætter fliserne op. Der er et hav af muligheder og kombinationer, der gør lige netop dine fliser til et originaltprodukt. På den måde bevæger ARTTILES sig hele tiden i grænselandet mellem design og kunst.

Men når nu alt det så er sagt, så skal jeg jo også have fortalt lidt om de smukke ting. Lærredsfliserne er ikke en typisk porcelæns-kakel, men netop et lærred, der har fået et tryk/er blevet malet og siden fået en heftig omgang lak, det forankrer farve og skaber en hård blank overflade, der får det til at ligne porcelæn.

Kunst kan sidde i mange højder og steder - det handler om at have et åbent sind. Mælkebøtte på 4 fliser.

Kunst kan sidde i mange højder og steder – det handler om at have et åbent sind. Mælkebøtte på 4 fliser.

Det er især deres bokssæt med neonfarverne, der har solgt godt, men efterhånden som de dybe farver og pastellerne har fået overtaget i boligen, så er der også sket en udvikling med deres design. Der er masser af let provokerende billeder som en røntgenbillede af en “fuck-finger”, samt tekster ala Blank walls are criminal. Og de er skønne at blande med mønstrene der minder om marrokanske fliser. Lærredsfliserne er nemme at sætte sammen og kan sættes på væggen med “elefantsnot” (gad vide hvad det produkt egentligt hedder i virkeligheden?). Man kan nøjes med et enkelt, men nemt sammensætte et større værk af mange fliser.

Energibesparende pære!

Energibesparende pære!

I deres sortiment er bokssæt med keramikfliser, sæt med fliser af varierende størrelse, men også en mulighed for at få designet sin helt egen unikke flise. Det kan være lige fra en bryllupsdato, til… ja, det kan du jo snakke med damerne om. Uanset hvad, så giver de den personlige flise et touch af ARTTILES, så man ikke er i tvivl om at det stadig er deres designprodukt, man har hængende derhjemme.

Jeg er specielt begejstret for fliserne, der er lidt anderledes. F.eks. Pæren, hvor ledningen fortsætter ud i en snor. Men også fliserne, hvor flere er sat sammen og danner et billede (mælkebøtte eller sømanden). Deres koncept med at sætte sammen og lægge til i antallet af fliser gør det muligt at sætte sit eget præg på det endelig kunstværk.

Priserne ligger fra kr. 299,-

Blank walls are criminal!

Blank walls are criminal!

Kreativ ophængning af ARTTILES fliser

Kreativ ophængning af ARTTILES fliser

En "klassik" opsætning bag komfuret. Det er nok sådan de fleste kender brugen af fliser i køkkenet.

En “klassik” opsætning bag komfuret. Det er nok sådan de fleste kender brugen af fliser i køkkenet.

ARTTILES

ARTTILES

Trine Galschiøt og Anette Nørmark aka ARTTILES

Trine Galschiøt og Anette Nørmark aka ARTTILES

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar